Laskesuusaekspert: Norra ülevõim tuleb veel suurem, häirekellad peaksid helisema

Karl Mihkel Eller
Copy
Johannes Thingnes Bö on meeste laskesuusatamise valitseja. Alates 2019. aastast on ta võitnud viiest MK-hooajast neli. Samal ajal on ta MMidelt võitnud 14 kulda, Pekingi olümpial krooniti ta neljakordseks olümpiavõitjaks. Lisaks Böle on ka ülejäänud norralased väga kõrgel tasemel, kas teistele üldse jagub poodiumikohti?
Johannes Thingnes Bö on meeste laskesuusatamise valitseja. Alates 2019. aastast on ta võitnud viiest MK-hooajast neli. Samal ajal on ta MMidelt võitnud 14 kulda, Pekingi olümpial krooniti ta neljakordseks olümpiavõitjaks. Lisaks Böle on ka ülejäänud norralased väga kõrgel tasemel, kas teistele üldse jagub poodiumikohti? Foto: Petr David Josek/AP/Scanpix

Norra laskesuusaekspert Harry Luchsinger ennustab, et sel nädalal algaval laskesuusatamise MK-hooajal saab näha veelgi suuremat norralaste domineerimist. Ühelt poolt on Norra suusatajad väga kõrgel tasemel, teisalt aitab neid kaasa fluorimäärete keelustamine, sest see kasvatab hästi varustatud Norra hooldetiimi ülevõimu teiste koondiste ees veelgi.

Laskesuusatajate esimene MK-etapp toimub sel ja järgmisel nädalal traditsiooniliselt Rootsi Östersundis. Enne põhihooaja algust toimunud katsevõistlusel Norras Sjusjöenis näitasid aga norralased oma võimu. Meeste konkurentsis võeti kolmik võik, esimesed kaks poodiumiasted hõivasid vennad Böd – esimene Johannes Thingnes, teine Tarjei.

«See oli piinlik,» ütles Johannes Dale-Skjevdal pärast Sjusjöeni võistlust. Norra rahvusringhäälingu (NRK) eksperdi Luchsingeri hinnangul on kiiduväärt, et laskesuusatajad tunnistavad, kui suured käärid on Norra ja teiste vahel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles