BLOGI Ruka MK-etapp: kollase kaardi teeninud Himmma poolfinaali ei pääsenud

Postimees Sport
Copy
Martin Himma.
Martin Himma. Foto: Flawia Krawczyk/Eesti Suusaliit

Murdmaasuusatamise MK-sari algas sel nädalavahetusel Põhja-Soomes Rukal toimuva traditsioonilise minituuriga. Täna hommikul kavas olnud klassikasprindi kvalifikatsioonist pääses eestlastest veerandfinaali vaid Martin Himma, kes sai 18. koha. Marko Kilp jäi esimesena veerandfinaali ukse taha. Viiendas veerandfinaalis võistlenud Himma poolfinaali edasi ei pääsenud, kuid 18. koht tähistab tema parimat tulemust MK-sarjas.

Veerandfinaal

Himma tuli starti viimases veerandfinaalis, kus ta konkureeris norralaste Matz William Jensseni ja Håvard Solås Taugbøli, soomlaste Juuso Haarala ja Niilo Moilaneni ning kanadalase Graham Ritchie’ga.

Sõidu lõpetas Himma neljanda kohaga, kaotades viienda veerandfinaali võitnud Jenssenile 3,02 sekundiga. Himmale näidati ka kollast kaarti, sest ta astus stardirüseluses ohtlikult ette Ritchie’le.

See tähendas, et Himma teenis 18. koha, mis tähistab tema parimat tulemust MK-sarjas. Varem oli tema parim tulemus 20. koht, mille ta saavutas mullu Ruka 10 km klassikasõidus.

Kvalifikatsioon

Eestlasi oli hooaja avastardil rajal neli. Esimesena sai neist oma esituse teha Marko Kilp, kes näitas häid vaheaegu, kuid andis raja teises pooles aega ning sai lõpuks 31. koha (+5,77). Veerandfinaalikohast jäi teda lahutama 0,52 sekundit.

Himma oli rajal järgmise eestlasena ning kuigi tema vaheajad polnud nii head kui Kilbil, siis suutis ta tempot hoida kuni finišini ja tasuks 18. koht (+4,04). Suusatehnika rikkumise eest sai Himma kohtunikelt küll suulise hoiatuse.

Karl Sebastian Dremljuga oli 65. (+9,85) ja Kaarel Kasper Kõrge 77. (+14,84). Kvalifikatsiooni võitis rootslane Marcus Grate (2.38,15), teine oli norralane Erik Valnes (+0,65) ja kolmas Soome üllatusmees Emil Liekari (+1,49).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles