Tüdruksõbra mõrvanud spordikuulsus pääseb vabadusse

Karl-Joosep Küngas
Copy
Oscar Pistorius (paremal) pääseb pärast 10-aastast vangistust vabadusse. Ta teenis vanglakaristuse enda tüdruksõbra Reeva Steenkampi mõrva eest.
Oscar Pistorius (paremal) pääseb pärast 10-aastast vangistust vabadusse. Ta teenis vanglakaristuse enda tüdruksõbra Reeva Steenkampi mõrva eest. Foto: AP/Lucky Nxumalo/Scanpix

Maailma üks kuulsamaid parasportlasi Oscar Pistorius pääseb järgmise aasta alguses vanglast vabadusse.

Pistorius saadeti trellide taha 2014. aastal, mil talle määrati 15-aastane vanglakaristus oma tüdruksõbra Reeva Steenkampi mõrva eest. 

Pistorius tulistas Steenkampi 14. veebruaril 2013. aastal. Mees tulistas naise suunas nende ühises kodus läbi vannitoaukse. Steenkamp suri saadud vigastustesse. Pistorius eitas, et on mõrvas süüdi ja väidab endiselt, et pidas oma abikaasat sissetungijaks.

Täna otsustas Lõuna-Aafrika Vabariigi kohus, et lubab Pistoriuse tingimisi vabadusse. Vanglamüüride vahelt pääseb ta vabadusse järgmise aasta 5. jaanuaril.

Pistoirus kasvatas enda tuntust spordimaailmas, kui osales esimese parasportlasena suveolümpiamängudel. Ta jõudis 2012. aasta Londoni mängudel 400 meetri jooksus poolfinaali. Paraolümpiamängudel on ta võitnud kuus kulda, ühe hõbeda ja ühe pronksi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles