Zahkna ja Ermits olid lasketiirus kiired, aga suusarajal aeglased

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Regina Ermits lasketiirus.
Regina Ermits lasketiirus. Foto: Hendrik Osula / ELSF

Rootsis Östersundis algas täna laskesuusatamise MK-hooaeg. 

Kodupubliku rõõmuks võitis paarissegateate Rootsi (Hanna Öberg ja Sebastian Samuelsson), kes võitles viimases tiirus Norraga (Juni Arnekleiv ja Sturla Holm Lægreid). Nii Öberg kui ka Arnekleiv pidid kasutama kahte varupadrunit, aga kuna rootslanna tegutses tiirus märksa kiiremini, sai Öberg 6,8-sekundilise edumaaga suusarajale ning Rootsi liidrikoht ei sattunud kordagi ohtu.

Kui Prantsusmaa ja Šveits kukkusid kõrgest mängust trahviringide tõttu, siis Rootsi ja Norra ei käinud ühelgi 150-meetrisele karistusel. Rootsi kasutas kaheksa tiiru peale kaheksa varupadrunit, Norra kuut.

Kahest trahviringist hoolimata lõpetas Prantsusmaa (Julia Simon ja Fabien Claude; 12 varupadrunit) kolmandana, kaotades võitjale 42,2 sekundit.

21 lõpetaja, kui kolm koondist said ringi sisse, seas oli Eesti (Regina Ermits ja Rene Zahkna) 14. Vaja läks seitset varupadrunit, millest kuus läksid Zahkna ja üks Ermitsa arvele. Rootsile kaotati 1.43,5.

Suusarajal kaotasime kiireimale (Rootsi) 1.45,6 ja saime 15. koha, lasketiirus kulus aega 16,8 sekundit enam kui kiireimal (Ukrainal), mis oli kuues näitaja.

MK-hooaeg jätkub täna segateatesõiduga, mis algab kell 15.50.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles