Kristjan Ilves: täna ei olnud kordagi raske, taktikaliselt tegin hea sõidu

Toimetas Ville Arike
Copy
Kristjan Ilves tegi pühapäeval väga hea suusasõidu.
Kristjan Ilves tegi pühapäeval väga hea suusasõidu. Foto: FLAWIA KRAWCZYK / EESTI SUUSALIIT

Kahevõistleja Kristjan Ilves sai Ruka minituuri viimasel päeval, ühisstardist võistlusel suusasõidus liidrite pundis lõpetades 7. koha ning kõik otsustatakse hüppemäel. Ilves jäi suusasõiduga rahule ja ütles, et mäel on nüüd vaja leida see viimane vabadus.

«Jaa!» noogutas 7. kohaga ja võitjast Vinzenz Geigerist ainult paari sekundi kaugusele jäänud Ilves vastuseks ETV reporteri küsimusele, kas see oli tema parim suusasõit Rukal.

«Nagu esimesel päeval ütlesin, sai tolle 7,5 kilomeetriga lahtisõit tehtud. Edasi on tunne läinud üha paremaks. Täna ei tekkinud kordagi hetke, et oleks raske. Pigem oli mure, et kuhugi karpi ei jääks. Ka kukkumisi ja kepilõhkumisi oli palju. Üritasin olla võitluslik, aga mitte hullu panna.

Taktikaliselt läks sõit hästi, vahesid ma kuhugi ei jätnud. Viimasele tõusule tulin hooga peale, sain seal hea koha. Kokkuvõttes – kui oled ees pundis, on hästi,» võttis Ilves suusasõidu kokku.

Ta lisas, et nüüd on vaja hüppemäel leida viimane vabadus ning siis on kõik võimalik. «Praegu lipud täiesti seisavad, peaks olema väga võrdsed olud. Loeb see, mida sa ise mäel teed,» vaatas Ilves kell 14.35 algava hüppevõistluse poole.

Et kõik soosikud lõpetasid mõne sekundi sees ning hüpete arvestuses on vahed alla ühe punkti, pannakse tänase võistluse järjestus paika hüppemäel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles