Kuuenda meistritiitli järjest võitnud FC Flora tegi viimases voorus väikese iluvea

Toimetas Ville Arike
Copy
FC Flora naiskond krooniti kuuendat aastat järjest Eesti meistriks.
FC Flora naiskond krooniti kuuendat aastat järjest Eesti meistriks. Foto: Facebook/Eesti naiste jalgpall

Eesti naiste jalgpalli valitseja FC Flora püüdis koduse meistriliiga hooaega lõpetada täiseduga, kuid viimases voorus mängiti hõbemedali võitnud Saku Sportinguga 2:2 viiki.

Flora oli lõpuvooru eel võitnud kõik 25 senist kohtumist ja läks seitsmekraadises külmas peetud otsustavale mängule vastu selge sooviga võtta ka 26. võit. 35. minutil asutigi Mari Liis Lillemäe väravast juhtima, kuid paar minutit enne vaheajavilet realiseeris Merily Toom penalti ja viigistas mänguseisu.

Teise poolaja alguses viis Lisette Tammik Flora uuesti juhtima, ent 61. minutil sai Saku veel ühe penalti ja Toom oli selgi korral täpne. Meister püüdis küll lõpuni, ent rohkem väravaid ses mängus ei löödud. Muide, eelmise hooaja läbis Flora täiseduga.

Koduse naistevuti kaks kangemat Flora ja Saku kohtusid tänavusel hooajal omavahel koguni kaheksal (!) korral. Korra maitses võidurõõmu ka Saku, jäädes maikuus karikavõistluste poolfinaalis peale 2:1. Seejärel oli Saku finaalis üle ka Tartu Tammekast ja võitis karika.

Ülejäänud kuues duellis jäi peale Flora: kolmel korral meistriliigas, lisaks kevadel superkarika võitja selgitanud mängus ja Balti liiga põhiturniiril ning saatus viis nad kokku ka Balti liiga poolfinaalis. Seal võitis Flora 3:1 ja jõudis finaali, kus tuli tunnistada Leedu profinaiskonna Šiauliai Gintra 1:0 paremust.

Flora kogus meistriliigas 76 ja Sporting 55 punkti. Pronksmedali võitis esmakordselt Tammeka (47), kes edestas kahel eelmisel aastal Flora ja Saku järel kolmanda koha saanud Tallinna Kalevit 11 punktiga.

Üleminekuturniiri kaudu pääses meistriliigasse Tallinna Ararat, välja langes Pärnu ja Viljandi ühendnaiskond. Põlva Lootos säilitas koha kõrgemas seltskonnas.

Lõpptabel:

Foto: jalgpall.ee
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles