Ilves: kokkuvõttes tore nädalavahetus, arvestades, et ma pole hüppemäel veel see, kes ma tahaks olla

Postimees Sport
Copy
Kristjan Ilves.
Kristjan Ilves. Foto: Flawia Krawczyk/Eesti Suusaliit

Nädalavahetusel Põhja-Soomes Rukal alanud kahevõistluse MK-sarja kõigil kolmel võistlusel esikümnesse mahtunud Kristjan Ilves jäi hooaja algusega rahule, kuid tahab järgmisel etappidel astuda veel sammu edasi hüppevormiga.

Pühapäeval toimunud ühisstardist võistlusel sai Ilves suusarajal seitsmenda koha. Hüppemäel tegi ta 139-meetrise õhulennu, kuid jäi lõpuks napilt poodiumilt välja. Ilves oli neljas, kolmandaks tulnud austerlane Steffan Rettenegger jäi tema ette 1,7 punktiga.

ETV2-le antud intervjuus uuriti Ilveselt, kas sellise tulemuse üle tuleks nutta või naerda? «Korraga mõlemat. Tegelikult hästi, oli nädalavahetuse parim hüpe. Kindlasti pole ma veel sellises hoos nagu ma tunneks, et kõik õnnestub, mis ma teen.

Nuki kohal võiksin jala kiiremini taha saada, natuke on veel ebakindlust. Kordus see, mis (eelmisel hooajal - toim) Klingenthalis, seal jäi ka pisuke punktisumma puudu, et olla kolmas. Selline sport on, meil on nii tihe konkurents siin.

[Rukal] Piisas sellest, et sain kolm punkti rohkem tuule eest, kui konkurent. See pole enam minu teha, on mis on. Kokkuvõttes suht tore nädalavahetus, arvestades, et ma pole hüppemäel veel see, kes ma tahaks olla.

Ilvesel oli põnevaks läinud võistlusel väga hea võimalus murda esikolmikusse, kuid eesmärgist jäi napilt puudu. Võistluse võitis pöörase 153,5-meetrise hüppe teinud norralane Jarl Magnus Riiber.

«Ma hakkan vist vanaks jääma, enam ei teki sellist närvi nagu viimastel aastatel. Nali naljaks, mul oli väga kindel idee, mida ma see hüpe tegema lähen. Kui sul on see selgus, mida sa teed, eks väike erutus on ikka sees, aga kui sa ei tea enam mitte midagi, mida muutma peab, siis on keeruline. Aga ma olen oma õigele hüppele päris lähedal, seda on tore tunda,» ütles Ilves.

Ilves alustas hooaega Rukal kolme esikümnekohaga: reedel oli ta üheksas, laupäeval kuues ja täna neljas. MK-sarja punktitabelis kerkis ta 171 punktiga viiendale kohale. «Täna tundsin, et suusavorm on tõusuteel. Täna ei saa öelda, et oli mõnus sõita, oli kontrollitud ja hea sõit. Alati saab öelda, et natuke siit või sealt oleks saanud parema kohavalikuga ampsata, aga kõik tahavad seal ees olla.

See poleks väga muutnud ka midagi. 1,7 punkti oli natuke rohkem, kui seal veel üks mees ära võtta. Suures pildis saab täitsa rahule jääda, võrreldes eelmise aastaga Rukalt suur samm edasi,» vaatas Ilves tagasi eelmisesse aastasse, kui tema etteasted Rukal ebaõnnestusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles