Soome suusataja peenis jäätus taas

Postimees Sport
Copy
Remi Lindholm (nr 21) Ruka MK-etapil.
Remi Lindholm (nr 21) Ruka MK-etapil. Foto: KIMMO BRANDT / EPA / SCANPIX

Murdmaasuusatamise MK-etapil Rukal toimusid täna 20 km ühisstardist vabatehnikasõidud. Meeste seas võttis esikoha norralane Jan Thomas Jenssen, parim eestlane Alvar Johannes Alev sai 31. koha. Soome meedia tekitas tulemustest rohkem furoori nende suusataja Remi Lindholmi intiimne mure, sest 18-kraadises külmas toimunud võistluses külmus mehe peenis. Huvitaval kombel polnud see aga esimene kord, sama probleem tabas Lindholmi ka Pekingi olümpiamaratonil.

Lindholm sai võistlusel 12. koha ja oli ühtlasi parim soomlane. Finišisse jõudes avaldas ta ajakirjanikele, et võistluse jooksul jäätus tema peenis. «Seis on päris halb. See oli ja on siiani üsna tuim. Varbad on kõige hullemad,» ütles Lindholm Iltalehtile.

Soome suusataja oli sama mure küüsis 2022. aastal Pekingi taliolümpial, mis peeti väga krõbedas pakases. Selgus, et pühapäevasel võistlusel kandis ta sama aluspesu, mida Pekingiski. «Nüüd pole see nii hull kui tookord. Kuid peenis pole veel sulama hakanud. Võib-olla võiks tüdruksõber rohkem muret tunda,» viskas Lindholm naljagi.

2022. aasta veebruaris Pekingis oli külma ilma tõttu tavapärase 50 km maratoni asemel kavas 30 km distants. 28. koha saanud Lindholm tunnistas pärast võistlust, et tal jäätus keset võistlust peenis ja see tekitas talumatut valu. Asetasin kottidele kuumakoti, sellest oli abi,» rääkis Lindholm Iltalehtile.

Rootsi meedia teatas, et sarnane probleem tabas Rukal ka Calle Halfarssoni. Rootslane sai 18. koha ning tunnistas, et pidi pärast võistlust oma suguelundit pikalt soojendama. «See teeb põrguvalu. Pagan küll, pidin pärast kümme minutit telgis lamama. Seda valu ei saa kirjeldada. Kes on seda kogenud, teavad, millest räägin,» ütles ta Expressenile.

Pühapäeval Rukal toimunud 20 km sõidu võitis 27-aastane norralane Jenssen, kes polnud varem MK-sarjas pääsenud isegi esikuuikusse. Teine oli tšehh Michal Novak (+0,7) ja kolmas norralane Harald Östberg Amundsen (+2,1).

Parim eestlane oli 31. koha saanud Alvar Johannes Alev (+1.24,6), Martin Himma sai 42. koha (+2.23,0) ja Kaarel Kasper Kõrge 67. koha (+3.49,5).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles