Bö jäi esikohata, kaksikvõit sakslastele, Zahkna lõpetas punktikohal

Karl Mihkel Eller
Copy
Rene Zahkna.
Rene Zahkna. Foto: Reiko Kolatsk/ELSF

Laskesuusatamise MK-hooaeg jätkus pühapäeval Östersundis tavadistantsiga, meeste 20 km võistluses võtsid kaksikvõidu Saksamaa koondislased Roman Rees (51:27,2; 1 möödalask) ja Justus Strelow (+12,1; 1), kolmanda kohaga pidi leppima eelmiste aastate valitseja Johannes Thingnes Bö (+25,0; 2). Parim eestlane oli 36. koha saanud Rene Zahkna (+3.21,3; 1).

30-aastase Reesi jaoks oli tegemist karjääri esimese MK-etapivõiduga, Rees pääses MK-etapil poodiumile esmakordselt. Bö tegi oma elu keeruliseks esimeses ja viimases lasketiirus tehtud eksimustega. Samuti polnud ta kõige kiirem suusarajal, kaotades parimat aega näidanud Sebastian Samuelssonile 44,6 sekundiga. Kolm trahviminutit saanud Samuelsson oli täna seitsmes (+40,4).

Esimesena jäi kolme parema seast välja lätlane Andrejs Rastorgujevs, kes oli pikalt esikolmikukohas kinni. Esimesed kolm tiiru puhaste paberitega läbinud lõunanaaber eksis viimases tiirus teisel lasul ning viimasel ringil ei olnud temast vastast Böle ning nii ta esimesena poodiumilt välja jäi.

Zahkna tegi oma ainsa eksimuse esimeses lamadestiirus, kuid puhta suusakiirusega kaotas ta kiirematele üle nelja ja poole minuti, mis ei lubanud võidelda koha eest 30 parema seas. Kristo Siimer sai 70. (+5.56,3; 3), Marten Aolaid 86. (+7.43,9; 1) ja Raido Ränkel 93. koha (+8.01,7; 7).

MK-hooaja avaetapp jätkub Östersundis järgmisel nädalal. Kolmapäeval on kavas naiste ja neljapäeval meeste teatesõit. Nädalalõpus sõidetakse sprindid ja jälitussõidud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles