Suri endine Inglismaa koondise ja Barcelona peatreener

Copy
Foto 1989. aastast, mil Terry Venables (paremal) oli Tottenhami peatreener, Gary Lineker (vasakul) meeskonna ründaja.
Foto 1989. aastast, mil Terry Venables (paremal) oli Tottenhami peatreener, Gary Lineker (vasakul) meeskonna ründaja. Foto: Action Images/REUTERS/Scanpix

Inglismaa jalgpallikoondise ja Barcelona jalgpalliklubi endine peatreener Terry Venables suri täna 80-aastasena pärast pikka haigust. Tema perekond teatas sellest Briti meediale tehtud avalduses.

Peatreenerina viis ta Inglismaa 1996. aastal kodusel EM-finaalturniiril poolfinaali. Enne seda võitis ta 1985. aastal Barcelonaga esimese Hispaania meistritiitli pärast 1974. aastat. 1986. aastal jõudis ta Barcelonaga Euroopa karikaturniiril (tänases Meistrite liigas) finaali.

Barcelonast vallandati ta 1987. aastal ning ta siirdus Inglismaale Tottenhami lootsiks, millega tuli 1991. aastal FA karikavõitjaks. Ta juhendas ka Leedsi, Middlesbrough'd, Crystal Palace'i, Queens Parki klubi ja Austraalia koondist. Tegevmängijana kuulus ta Chelsea, Tottenhami ja Queens Parki ridadesse.

«Ta oli parim ja innovaatilisem treener, kelle käe all olen mänginud. Kuid ta oli palju enamat kui lihtsalt suurepärane treener. Ta oli võluv, naljakas ja ennekõike sõber,» kirjutas endine Inglismaa koondise ründaja Gary Lineker, kes mängis Venablesi käe all mitte ainult Inglismaa koondises, vaid ka Tottenhamis ja Barcelonas.

Märksõnad

Tagasi üles