Tõusvas joones esinenud Aigro pääses Rukal punktikohale

Karl Mihkel Eller
Copy
Artti Aigro Pühapäeval Ruka suurel mäel.
Artti Aigro Pühapäeval Ruka suurel mäel. Foto: Kimmo Brandt/Epa/Scanpix

Eesti suusahüppaja Artti Aigro sai Rukal toimunud MK-etapi suure mäe võistlusel 25. koha ning läheb järgmisel nädalal kodumäel Lillehammeris toimuvale teisele etapile vastu hea tundega.

Aigro hüppas tänase lõppvõistluse esimeses voorus 136 meetrit, sai 143,5 punkti, mis andis 25. koha. Teises voorus hüpe nii kaugele ei kandunud, pikkuses mõõdeti 128,5 meetrit, punkte sai ta 126,5. Kahe vooru peale kokku tulemus 270 punkti tähendas, et eestlane jäi 25. kohta hoidma.

Laupäeval põhivõistluses 48. koha saanud Aigro tunnistas, et nädalalõpu algus oli raske, kuid pühapäevaks sai ta kätte õigema tunde. «Ei saanud kuidagi minema ei reedel ega ka eile hüppemäel. Seejärel tuli maha istuda ja vaadata, milles põhiline probleem on ning peale hommikust pikka imitatsioonitrenni, siis sain natukene õigema tunde kätte,» ütles Aigro pressiteate vahendusel.

Järgmisel nädalal võisteldakse Lillehammeris, kus hooaja eel Norra koondise treeningutega liitunud Aigro igapäevaselt treenib. «Tänu punktidele saan järgmisele etapile Lillehammeris hea tundega minna ning ka stardikoht on selle võrra parem,» ütles Aigro.

Pühapäevase võistluse Rukal võitis austerlane Stefan Kraft, kes tegi mõlemas voorus 148,5 meetrise õhulennud ja teenis kokku 363,5 punkti. Teiseks tulnud kaasmaalane Jan Hörl tegi 144,5 ja 145 meetrise hüpped ning sai 340,9 punkti. Kolmas oli sakslane Andreas Wellinger (143,5 ja 146 m), kes sai 334,1 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles