Ogier andis vastuse ühele põletavamale küsimusele

Karl Mihkel Eller
Copy
Sébastien Ogier
Sébastien Ogier Foto: McKlein / Toyota Gazoo Racing

Sébastien Ogier lubas 2019. aasta suvel, et 2020. aasta jääb talle WRC-sarjas viimaseks. Pärast seda võitis ta aga veel kaks MM-tiitlit ning kuigi kaks hooaega on ta sõitnud väiksema koormusega, ei näita kolme nädala pärast 40. sünnipäeva tähistav kaheksakordne maailmameister väsimuse märke. Nüüd vastas ta küsimusele, kaua ta tipptasemel veel sõita jaksab.

Ogier võitis aastatel 2013.–2016. aastal Volkswageniga neli sõitjate MM-tiitlit, kuid kui Saksamaa autotootja teatas ootamatult WRC-sarjast lahkumisest, tuli tal kiiresti leida uus tööandja. Ta liitus M-Spordiga, kus meeskonnakaaslaseks sai Ott Tänak. Ogier võitis Inglismaa meeskonnaga MM-tiitli ka 2017. ja 2018. aastal.

2019. aastal tegi kuus hooaega järjest MM-tiitli võitnud Ogier’ triumfidesse pausi Tänak, kes oli liitunud Toyotaga ja haaras ise võidukarika. Ogier sõitis siis ühe hooaja Citröeni ridades, kuid pärast Tänaku lahkumist Toyotast võttis eestlase positsiooni endale. Citröen lahkus sootuks sarjast, tuues põhjuseks tippsõitjate vähesuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles