Schumacheri igipõline rivaal: ta arvas, et tahan teda tappa

Postimees Sport
Copy
Fotomeenutus 2000. aastast. Fotol vasakult: David Coulthard, Michael Schumacher, Bernie Ecclestone, Mika Häkkinen ja Rubens Barrichello.
Fotomeenutus 2000. aastast. Fotol vasakult: David Coulthard, Michael Schumacher, Bernie Ecclestone, Mika Häkkinen ja Rubens Barrichello. Foto: PIERRE VERDY / AFP / Scanpix

Saksamaa telekanalil ARD valmib aasta lõpus uus dokumentaalseriaal Michael Schumacherist. Kuu aja pärast möödub kümme aastat päevast, mil ta kukkus Prantsusmaa Alpides suusatades ja see muutis Schumacheri elu igaveseks. Sarjas võttis sõna Schumacheri kunagine rivaal David Coulthard, kes rääkis lähemalt 1998. aastal Belgia F1 etapil toimunud kokkupõrkest Schumacheriga. Sakslane oli pärast avariid marus ning arvas, et šotlane tahtis teda tappa.

Viieosaline dokumentaalsari «Being Michael Schumacher» näeb ilmavalgust 14. detsembril ning jutustab võidusõidulegendi elulugu detailidega, mis on seni olnud fännide eest varjatud. Lisaks eraelule keskendutakse ka ringrajal toimunule ning enne sarja linastust on avaldatud, et luubi alla võetakse ka üks kentsakamaid F1 Grand Prix’sid.

1998. aastal Belgias Spa-Francorchampsi ringrajal toimunud võistlus läks F1 ajalukku, sest vihmamärjal rajal toimus stardirüsinas 13 auto ahelkokkupõrge. Võistluse hilisemas faasis põrkasid aga kokku Schumacher (Ferrari) ja Coulthard (McLaren). Šotlane võttis vihmapilves sõites hoogu maha, tagant tulnud sakslane sõitis talle täiskiirusel otsa (vaata videot siit).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles