Kolmekordne Stanley karika võitja alustas elu raskeimat võitlust

Postimees Sport
Copy
Andy Moog.
Andy Moog. Foto: @ProShopHockey/X

Põhja-Ameerika jäähokiliigas (NHL) Edmonton Oilersiga kolmel korral Stanley karika võitjaks tulnud väravavaht Andy Moog teatas, et on haigestunud vähki ja alustas elu raskeimat võitlust.

63-aastane Moog on mõnedel andmetel üks kõige alahinnatumaid kõrgetasemelisi väravavahte, kes on NHLi jääl käinud. Tema tipphetked jäid 1980ndatesse ja 1990ndatesse, kui ta mängis NHLis 18 hooaega, 700 kohtumist ja 130 play-off- mängu. Oilersiga tuli ta Stanley karika võitjaks 1984., 1985. ja 1987. aastal.

Moogi haigusest teatas Instagramis hokivarustuse tootja Vaughn Hockey asutaja Mike Vaughn. «Meie kauaaegne sõber Andy Moog põeb vähki. Ta palus meil jagada seda uudist hokikogukonnaga, mis on talle aastate jooksul väga palju tähendanud. Loodame, et saadate talle toredaid sõnumeid ja õnnesoove, kui ta alustab oma karjääri suurimat võitlust,» kirjutas Vaughn.

Kuigi Moog polnud NHLi draftis esimeste valikute seas, kirjutas ta hiljem oma nime suurte tähtedega liiga ajalukku. Lisaks esindas ta Kanadat 1988. aasta olümpiamängudel, kandideeris hooaja parima väravavahi auhinnale ja on William M. Jenningsi nimelise trofee laureaat. Peale Edmontoni mängis ta karjääri jooksul veel Bostonis, Dallases ja Montrealis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles