JÄRELVAADATAV Esimene karika poolfinaal pakkus tõelise põnevusetenduse

Postimees Sport
Copy

Võrkpalli naiste karikavõistluste poolfinaalid avas viiegeimiline põnevuslahing. Kaks esimest vaatust võitnud Dorpat/Tartu vald/TKSK sai TBD sai lõpuks Pharmatech/Kastrelt 2:3 (25:22, 25:16, 15:25, 15:25, 8:15) lüüa.

Mäng on järelvaadatav.

Kaks tundi kohtumise kokkuvõttes oli võistkondade erinevus rünnakuprotsendil 7 (TBD Pharmatech/Kastrel 41% ja Dorpat/Tartu vald/TKSKl 34%). Eriti silmapaistvalt tegutsesid võitjad kolmandas geimis, realiseerides 53% tõstetest. Esimeses geimis oli see number 37, teises 30, neljandas 45 ja viiendas 44 protsenti. Blokis jäid kaotajad peale punktidega 11-6, pallingul omakorda 13-4 võitjad, kirjutab volley.ee.

TBD Pharmatech/Kastre poolel kogusid kahekohalise punktisumma neli pallurit, edukaim oli 22-ga Kairin Tammel, kelle efektiivsus oli +9. Elina Lebedeva lisas 21, Lill Kandimaa 16 ja Kadi Kalm 14 punkti. Dorpat/Tartu vald/TKSKle tõi Laura Laas 17, Helerin Hansman 12 ja Laura Reiter 11 punkti.

Korduskohtumise peavad naiskonnad 6. detsembril kell 19.30 Tartu Ülikooli spordihoones. Dorpat/Tartu vald/TKSK vajab edasipääsuks 3:0 või 3:1 võitu, 3:2 võit viib vastasseisu kuldsesse geimi. Ülejäänud tulemused viivad esikohamatšile omakorda TBD Pharmatech/Kastre.

Teises poolfinaalis on vastamisi Rae Spordikool/VIASTON ja tiitlikaitsja TalTech, kes mängivad esimest korda 30. novembril kell 17.30 Jüri spordihoones. Teistkordselt minnakse vastamisi 6. detsembril kell 19 TalTechi spordihoones.

Enne mängu:

Eesti meistrivõistlustel on TBD Pharmatech/Kastre seitsmest mängust võitnud kaks, paiknedes kuuendal kohal. Esiliigas ainsana kaotuseta püsiv Dorpat/Tartu vald/TKSK on võitnud kõik viis mängu.

Karikavõistluste poolfinaali jõudmiseks pidi Dorpat/Tartu vald/TKSK olema parem Barrus/Võru Võrkpalliklubist. Ülesandega edukalt hakkama saanud Dorpat/Tartu vald/TKSK võttis nii kodusaalis kui võõrsil 3:1 võidu.

TBD Pharmatech/Kastre oli eelringis 3:1 ja 3:0 tulemusega parem Viimsi/Tallinna Ülikoolist. Veerandfinaali avamängu Viljandi Metalli vastu võitis TBD Pharmatech/Kastre 3:1 resultaadiga. Viljandis toimunud kordusmängus vajas Tartu naiskond edasipääsuks kaht geimivõitu ja sellega saadi teise geimi lõpuks edukalt hakkama – kuigi kohtumise lõpus särasid tablool Viljandi esindus 3:2 võidunumbrid, tagas poolfinaalkoha Tartu võistkond.

Korduskohtumine leiab aset 6. detsembril kell 19.30 Tartu Ülikooli Spordihoones. Edasipääseja selgitamisel vaadatakse karikavõistlustel esmalt võitude ja seejärel punktide arvu (3:0 ja 3:1 edu annavad võitjale kolm punkti, 3:2 võitjale kaks ja kaotajale ühe). Kui võidud ja punktid on võrdsed, selgitab edasipääseja kuldne geim. Finaal toimub 16. detsembril Pärnu spordihallis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles