JÄRELVAADATAV Pärnu näitas hambaid, kuid jättis servivigade tõttu Selver/TalTechi ikkagi puremata

Postimees Sport
Copy

Kuigi Selver/TalTechil tuli võrkpalli Cronimet liiga kohtumises Pärnu VK vastu läbi ajada novembrikuu parimaks mängijaks valitud Andri Aganitsaga, teeniti kapteni puudumisest hoolimata 3:1 (25:23, 25:22, 22:25, 25:14) võiduga tabelisse maksimaalsed kolm punkti.

Enim panustas võitu diagonaalründaja Matthew Aubrey, kes tõi 20 punkti (efektiivsus +16, rünnak 57%). Tristan Täht toetas teda 12 (+4, 48%) ja Marx Aru 10 (+4, 58%) punktiga.

Selver/TalTechi vastuvõtt oli 49% ning rünnak samuti 49%, blokist teeniti 10 punkti ja servijoonel virutati 11 vea kõrvale 3 ässa. 

Pärnu tulemuslikuim oli Renee Teppan 19 punktiga (+5, 47%), Andrus Raadik toetas teda 15 (+5, 40%) ja Toms Švans 13 (+6, 69%) punktiga. Pärnu vastuvõtt oli 49% ja rünnak 47%. Blokis teeniti 10 punkti ja servijoonel virutati  22 (!) vea kõrvale 5 ässa. 

Kui Teppanilt uuriti pärast kohtumist, mille taha mäng täna jäi, tõi temagi esile servivigu. «Mille taha jäi? Igasuguste asjade teha, igas geimis elemendid logisesid. Enda serv ei töötanud, sealt palju omavigu ja nii me ei jõudnudki blokk-kaitseni. Samas, kui isegi nõnda jõuda 22-23 punktini, siis... totter.»

Võidulisa teenisid Cronimet liigas täna veel ka tiitlikaitsja Tartu Bigbank, kes oli Leedus 3:1 (25:19, 25:16, 17:25, 25:21) üle Amber Volleyst ning RTU/Roberžsardze/Jurmala, kes alistas kodusaalis 3:0 (25:22, 25:22, 25:23) Võru VK Barruse.

Tabeliseis:

Cronimet liiga tabeliseis.
Cronimet liiga tabeliseis. Foto: Kuvatõmmis

Enne mängu:

Selver/TalTechi senine hooaeg seab nad ka pühapäeval Pärnu Võrkpalliklubi vastu favoriidiseisusesse. Tallinna klubi läheb pühapäevale vastu hea emotsiooni pealt, sest Aadu Luukase karikavõistlustel jõuti finaali tänu kuldsele geimile.

Selver/TalTechi peatreener Andres Toobal teab, et pärast edukat karika poolfinaali võis tekkida väike pingelangus. Läheme kindlasti kolme punkti jahtima, aga teame, et karikamäng võis tekitada teatud pingelanguse. Sellest peame suutma üle saada. Pärnu on väga jõuline meeskond ja peame nende servisurvele vastu saama. Usun, et neil on hammas verel ja tulevad üliagressiivselt peale. Meie peame pea külmana hoidma ja häid lahendusi püüdma leida,» kommenteeris Toobal.

Pärnu juhendaja Toomas Jasmin seevastu tuleb mängule karikavõistluste poolfinaalseeria kaotuse pealt. «Pärast poolifinaali ühe päeva kudesime ja siis läks töö edasi, mis siin ikka nutta. Plaan on pühapäeval mängida igal juhul hingestatumat mängu, kui viimati Tartu vastu, seda ootan ma eelkõige. Et Selverile vastu saada, on vaja head servi lüüa ja ise serv kätte saada, neil on kindlasti hea tunne ja lisaks ka kodusaali eelis,» ütles Jasmin.

Tabelis on Selver/TalTech 24 punktiga liider, kümme silma kogunud Pärnu kuues.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles