Endine koondislane hukkus teel matustele

Karl Mihkel Eller
Copy
Papi Khomane
Papi Khomane Foto: makwande_m/X

Endine Lõuna-Aafrika jalgpallikoondislane Papi Khomane hukkus laupäeval autoõnnetuses, kui oli teel Newcastle’is toimunud matustele.

Traagilises õnnetuses hukkusid lisaks Khomanele tema ema ja onu. Teadaolevalt toimus õnnetus Johannesburgist 50 km kaugusel Heidelbergis.

Khomane mängis aastatel 1998 kuni 2007 Lõuna-Aafrika liiga klubis Orlando Pirates, mis avaldas teate nende eksmängija lahkumisest. Endine kapten Khomane oli klubis austusväärne mees ning kõik on 47-aastase mehe surmast šokis.

«Klubi teavitasid Khomane’i surmast tema isa Yster (kes mängis sama klubi ridades 1970ndatel – toim), kinnitades, et nii tema poeg kui ka naine Rita Khomane osalesid täna mootorsõidukiõnnetuses. Papi oli vähese jutuga mees, kuid tema kohalolek väljakul rääkis palju. Tema muutumine vaiksest indiviidist mängude ajal võimsaks juhiks oli inspireeriv,» seisis teates.

Khomane mängis Piratesi ridades üle 150 mängu, Lõuna-Aafrika koondist esindas ta aastatel 1998 kuni 2000 üheksal korral, nende seas ka 2000. aasta Aafrika meistrivõistluste finaalturniiril, kus koondis sai kolmanda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles