Raske vigastus lõpetas valitseva maailmameistri hooaja, enne kui see alatagi jõudis

Karl Mihkel Eller
Copy
Maria Therese Tviberg.
Maria Therese Tviberg. Foto: JEFF PACHOUD/AFP/Scanpix

Norra mäesuusataja Maria Therese Tviberg teatas, et on põlvevigastuse tõttu sunnitud hooajale joone alla tõmbama juba pärast kolme MK-etappi.

29-aastane Tviberg sai nädalavahetusel vigastada USAs Killingtonis toimunud suurslaalomi MK-etapil. Veebruaris Meribelis toimunud MMil paralleelslaalomis maailmameistriks tulnud Tviberg vigastas kukkudes põlve nii tõsiselt, et ta vajas koheselt operatsiooni.

«Mind löödi pikali, kuid ma ei alistu. Põlv sai kahjustada ja minu hooaeg on läbi. Ma lähen koju täiendavatele testidele, et teada saada, mida edasi teha,» postitas Tviberg Instagrami.

Tvibergi hooaja algus kulges üle kivide ja kändude. Avaetapil Austrias Söldenis ta suurslaalomis tulemust kirja ei saanud, Põhja-Soomes Levil sai ta slaalomis ühel võistluspäeval 11. koha, järgmisel päeval tuli tal aga teine sõit katkestada.

MK-sarjas on Tviberg osalenud alates 2015. aastast. Tiitlivõistlustelt on ta Norraga võistkondlikult võitnud kaks medalit, Pekingi olümpial pronksi ja tänavu MMil hõbeda.

Tviberg sai raskelt vigastada ka 2017. aastal, kui ta kukkus novembri lõpus Kanadas Lake Louise’i võistluse treeningul. Vigastus osutus toona nii raskeks, et naine tuli helikopteriga lennutada haiglasse ja tema hooaeg oli sellega lõppenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles