Kläbo võtab MK-sarjast ootamatu pausi

Karl Mihkel Eller
Copy
Johannes Hösflot Kläbo.
Johannes Hösflot Kläbo. Foto: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva/AFP/Scanpix

Murdmaasuusatamise MK-sarja valitsev võitja Johannes Hösflot Kläbo otsustas, et jätab sel nädalal Rootsis Gällivares toimuva MK-etapi vahele. 27-aastane norralane sai MK-hooaja avaetapil Rukal vaid ühe poodiumikoha.

Kläbo, kes sai Rukal klassikasprindis kolmanda koha, kuid pidi 10 km eraldistardist klassikasõidus leppima 14. ja 20 km vabatehnika ühisstardist sõidus 21. kohaga, reisis Põhja-Soomest otse Norrasse, et valmistuda järgmisteks võistlusteks.

Kläbol, kes otsustas tänavuse hooaja eel Norra koondisest eralduda ja ettevalmistusi teha oma eratiimiga, oli veel mõni aeg enne MK-hooaja algust Norra suusaliiduga sõlmimata leping, mis võimaldanuks tal MK-sarjas kaasa lüüa. Nimelt näeb suusaliidu kord ette, et kõik MK-sarja sportlased peavad treenima rahvuskoondises.

Millal Kläbo MK-karusselli naaseb, pole veel selge. Sel ja järgmisel nädalal sõidetakse MK-etapid Rootsis Gällivares ja Östersundis, kahe nädala pärast jõuab MK-sari Norrasse Tronheimi.

Norra naiskonnast jätab Gällivare etapi vahele samuti valitsev MK-sarja võitja Tiril Udnes Weng, kes ei teinud kaasa ka avaetappi Rukal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles