Vehklemisskandaal sai lahenduse: Lehis loobus naiskonna esindamisest (13)

Postimees Sport
Copy
Vehkleja Katrina Lehis.
Vehkleja Katrina Lehis. Foto: Tairo Lutter

Eesti epeevehkleja Katrina Lehis teatas Eesti vehklemisliidule, et ei osale epeenaiskonna ridades Pariisi olümpiamängudeks kvalifitseerumise võistlustel.

Vehklemisliit ootas 20. novembriks Lehise kinnitust, et ta osaleb 10. detsembril Vancouveris MK-etapil, kuhu ta oleks pidanud edetabeli järgi minema. Tähtajaks seatud 20. novembri õhtul saatis Lehis alaliidule avalduse, milles andis mõista, et loobub Pariisi olümpiaks kvalifitseerumise võistlustel naiskonda esindamast.

Avaldame Katrina Lehise kirja täismahus

Minu jaoks on koondise esindamine olnud alati auasi. Viimastel aegadel on kahjuks koondise teemat saatnud vaid erinevad intriigid ja skandaalid.

Olen teinud endaga palju tööd, et naasta tippsporti peale vigastust. Täna julgen öelda, et see on õnnestunud. Minu jaoks on aga jäänud arusaamatuks, mida tehti ja tehakse selleks, et naiskond jõuaks Pariisi olümpiamängudele. Ma ei ole näinud ega kuulnud, milline on juhtkonna visioon, et naiskond õnnestuks. Kui see on ikkagi olemas, kuid ei ole minuni jõudnud, siis see näitab, et minuga ei arvestata ja mina sinna plaani ei kuulu.

Arvestades ülalmainituga ja peatreeneri poolt esitatud tingimustega, läheb see minu treeningplaanide ning põhimõtetega vastuollu. Leian, et sellises olukorras ei suuda ma võistkonnas anda maksimumi, ja ei soovi võistkonda segada ning alt vedada.

Olen alati valmis võitlema koondisekaaslastega koha eest Pariisi olümpiamängudel, kuid kahjuks ma ei näe hetkel oleva juhtimisega selleks võimalust.

Soovin tüdrukutele edu! Ning olen mõtetes nendega. Jätkan oma plaanidega kvalifitseerumisel Pariisi olümpiamängudele.

Lisada kõigele eelnevale veel meili sisu, millele hetkel vastan, kus alaliit toob välja, et ei kompenseeri sõitu sportlasele, kes naiskonda ei esinda. Siis tekib minul küsimus, kas minu sõidud on siiani kompenseeritud alaliidu poolt peale minu vigastusest naasmist. Vastus on, seni ei.

***

Vastuseks Lehise avaldusele teatasid naiskonda kuuluvad Nelli Differt, Irina Embrich, Kristina Kuusk ja Julia Beljajeva, et austavad tema soovi.

«Vastuseks Katrina Lehise avaldusele mitte vehelda Eesti epeenaiskonna ridades Pariisi OMiks kvalifitseerumise raames. Meie, Eesti naiste epeekoondise liikmed, teatame käesolevaga, et me aktsepteerime Katrina Lehise otsust. Austades Katrina Lehise soovi sellel hooajal temaga mitte arvestada, ei näe me võimalust koostööks ning jätkame eesmärkide püüdmist ilma temata,» teatati vehklemisliidu poolt meediale edastatud e-kirjas täna hommikul.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles