Vene sõdurid tapsid päev enne sünnipäeva Ukraina sporditegelase

Postimees Sport
Copy
Ukraina väed tulistamas miinipildujast Venemaa positsioone. Foto on illustratiivne
Ukraina väed tulistamas miinipildujast Venemaa positsioone. Foto on illustratiivne Foto: Madeleine Kelly/Zuma/Scanpix

Pikalt kestnud sõda Ukrainas nõuab ohvreid Ukraina spordimeeste hulgas. Eelmise nädala lõpus hukkus rindel Ukraina maleliidu asepresident Artem Satšuk. Mees hukkus 26. novembril ehk päev enne 39. sünnipäeva.

Satšuk liitus relvajõududega vabatahtlikult eelmise aasta veebruaris, kui algas Venemaa täiemahuline invasioon. Tema surma kinnitas Žõtomõri sõjaväe registreerimis- ja värbamisamet. Tema surma asjaolud on praegu selgitamisel. Satšukist jäi maha naine ja tütar.

«Sõda võtab parimad. Ukraina spordiüldsus on saanud raske kaotuse. Kahjuks võttis kohutav sõda ühe tõelise Ukraina patrioodi elu,» kirjutas portaal sport.24tv.ua.

«Satšuk oli varem tuntud mitte ainult oma tegevuse poolest Ukraina maleliidus, vaid ka malemeistri kandidaadina ning riiklike ja rahvusvaheliste võistluste korraldajana,» lisati uudises.

Tänavu aprillis andis Ukraina president talle sõjaväeteenistuse eest medali. Oma asepresidendiga jättis hüvasti ka Ukraina Maleliit. «Vabadussõja ajal suri Ukraina vabatahtlik Artem Satšuk, kuulus malefiguur, malemeistrikandidaat, Ukraina maleliidu asepresident, paljude üle-Ukrainaliste ja rahvusvaheliste võistluste korraldaja. Puhkaku ta rahus!» seisis teates.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles