FOTO Maailmameister hurjutas jalutajaid: on ikka idioodid (1)

Karl Mihkel Eller
Copy
Maja Dahlqvist (vasakul).
Maja Dahlqvist (vasakul). Foto: BARBARA GINDL / APA / AFP / Scanpix

Norra kahevõistleja Kasper Moen Flatla avaldas hiljuti sotsiaalmeedia pildi kahest inimesest ja koerast, kes jalutasid värskelt valminud suusarajal. See ajas tagajalgadele ka Rootsi suusaässad, kellest kahekordne maailmameister Maja Dahlqvist arvas, et sääraselt käituvad inimesed on lihtsalt idioodid.

Suusaradadel jalutamine on levinud probleem pea kõikides Põhjamaades, kaasa arvatud Eestis. Rootsi ajaleht Expressen uuris Flatla levitatud foto põhjal Rootsi tippsuusatajatelt, kas suusarajal ikka tohib kõndida.

Kõige otsekohesem oli 2019. ja 2021. aastal MMil paarissprindi võitnud Dahlqvist. «Arvan, et pildil olevad inimesed on idioodid. Nad kõnnivad rajal, kuigi võiksid jalutada selle kõrval,» valas 29-aastane rootslanna oma viha välja.

Temaga nõustusid ka maailmameister ja olümpiapronks Frida Karlsson ning sprinter Linn Svahn, kelle jaoks on suusarajal jalutamine lihtsalt mõeldamatu. «See on parim tunne, kui saab suusatada äsja valmis saanud ja puutumata rajal. Siis tunned end vabalt. Kui rajal tammutakse, nagu muusik tõmbab pillikeeli, siis kaob see lõbu ära,» arvas Svahn.

Karlsson imestas, miks jalutajad mujale ei lähe, vaid tungivad rajale ja rikuvad seeläbi suusatajate rõõmu. «Rajad pole kõndimiseks tehtud,» nentis Karlsson.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles