Kirt karjääri lõpetanud vigastusest: uskusin kogu aeg, et õlg taastub täielikult

Karl Mihkel Eller
Copy
Magnus Kirt 2019. aasta Doha MMil.
Magnus Kirt 2019. aasta Doha MMil. Foto: Tairo Lutter

Endine odaviskaja Magnus Kirt tunnistas, et kui ta 2019. aastal Doha MMil saatuslikult õlga vigastas, siis uskus ta raviperioodil, et saab vigastusest võitu. Tegelikult tuli Tõrvast pärit kergejõustiklasel eelmisel aastal tõdeda, et tema karjäär suures spordis on läbi.

Doha MMil hõbeda võitnud Kirt naasis eelmisel suvel mitmete tervisemurede kiuste võistlustulle, ent tagasitulek ei läinud oodatult. 32-aastane atleet tunnistas eelmise aasta lõpus, et sportlastee jätkamine on keeruline. Nüüd on ta aga keskendunud noorte aitamisele.

Äripäeva raadios külas käinud Kirdilt uuriti, milline nägi välja tema elu pärast õlavigastust ning kas tal tuli muret tunda sissetuleku või sponsorite kadumise pärast?

«[See oli] rahaline kaotus eelkõige sellepärast, et ma ei saanud siis nendel kohtumistel käia, kus ma tavaliselt võistlemas käisin. Aga see hõbemedal päästis mind päris palju ja andis mulle sellist puhvrit rahulikult see õlg ära taastada.

Tõesti, see usk oli tegelikult kogu aeg olemas, et see õlg taastub täielikult ära. Lihtsalt tuli nii palju muid takistusi teele ette, kus lõpuks see täielik tagasitulek või täielik taastumine ei olnud võimalik ja siiamaani tervis annab tunda, aga mitte enam õla poole pealt,» rääkis Kirt Äripäeva raadio Instagramis jagatud videoklipis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles