Djokovic läks dopinguküttidega tülli (1)

Karl Mihkel Eller
Copy
Novak Djokovic.
Novak Djokovic. Foto: LLUIS GENE/AFP/Scanpix

Sel nädalal läks meedia liikvele info, et tennise maailma esireket Novak Djokovic keeldus Davis Cupi veerandfinaalis dopinguproovi andmast. Nüüd on tennise puhtuse eest võitlev organisatsioon ITIA kinnitanud, et Djokovic seda ei teinud, kuid omamoodi vägikaikavedu toimus ta dopinguküttidega küll.

Vahetult enne kohtumist Suurbritannia tennisisti Cameron Norrie’ga, teatati Djokovicile, et ta peab andma dopinguproovi. Nimelt on mängijal õigus otsustada, kas ta annab proovi enne või pärast matši. Djokovic valis teise variandi, kuid pidi seepärast kannatama dopinguküti pärast, kes tal pidevalt järel käis.

«See on esimene kord, kui minuga midagi sellist juhtus. See ei tundu loogiline (dopinguproovi andmine enne matši – toim), kui olen kohal ju ka pärast mängu. Nad andsid mulle poolteist tundi ette teada. Mul on mängueelsed rutiinid ja ma ei pea sel hetkel mõtlema vere või uriini loovutamisele,» rääkis 36-aastane Djokovic Serbia meediale.

Enda sõnul läks ta dopingukütiga täitsa tülli. «Ma vaidlesin temaga, sest minuga pole seda 20-aastase karjääri jooksul juhtunud. Ta istus nurgas ja järgnes mulle tundide kaupa. See oli ennekuulmatu. Olen alati kaitsnud dopingukontrolle, kuid mitte nende toimumist enne matši. Mul pole midagi varjata, kuid teatud piirid peavad olema,» lisas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles