Elu ja surma peale mänginud tartlased midagi juhuse hooleks ei jätnud

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Tartu Tammeka jalgpallurid.
Tartu Tammeka jalgpallurid. Foto: Postimees / SILLE ANNUK

2005. aastast Eesti jalgpalli kõrgliigas mänginud Tartu Tammeka astus kolmapäeval ülimalt suure sammu, et ka tuleval aastal Premium liigasse kuuluda. 

Hooaja üheksandana lõpetanud tartlastel tuleb Premium liigasse püsima jäämiseks üleminekumängudes üle olla esiliiga teisena lõpetanud Viimsi JKst.

Pool tööd selles vallas on tänasega juba tehtud, sest paari avamängus teeniti võõrsilt – ilmastikuolude tõttu ei toimunud mäng mitte Viimsis, vaid altküttega Sportland Arenal –koguni 5:0 võit.

Tammeka asus kohtumist juhtima juba 11. minutil, kui täpne oli Ahmed Adebayo Basher, teist korda oli nigeerlane täpne 37. minutil. Nõnda mindi ka vaheajal riietusruumi.

Sealt naasid Tammeka mehed aga jätkuvalt hammas verel ning selle tõestuseks lõi Giacomo Uggeri kohe 46. minutil kolmanda värava. Neljanda palli lõi Viimsi võrku Tanel Tammik (64. minutil) ning viimasena sahistas 89. minutil Dominic Laaneots.

Üleminekumängude teine kohtumine peetakse 3. detsembril Tartus, kuid arvestades avamängu tulemust on sportlik pinge sellest peaaegu, et lahtunud. Nimelt on mängudel võrdne kaal ehk Viimsil tuleks kõrgliigasse pääsemiseks teenida võõralt väljakult viieväravaline võit...

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles