Olümpia tulevikusuund sai paika, Rootsi ja Läti jäid pika ninaga (1)

Karl Mihkel Eller
Copy
1992. aastal korraldas talimänge Prantsusmaa linn Albertville. Samas kohas võime suurt spordipidu näha taas 2030. aastal.
1992. aastal korraldas talimänge Prantsusmaa linn Albertville. Samas kohas võime suurt spordipidu näha taas 2030. aastal. Foto: imago sportfotodienst / Scanpix

Rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK) andis teada, et pakub 2030. aasta taliolümpiamängude korraldusõigust Prantsusmaale, nelja aasta pärast nähakse korraldajana USAd ja Salt Lake Cityt ning 2038. aastaks jäeti uks praokile Šveitsile. Kuue aasta pärast talimänge koos Läti abiga korraldada lootnud Rootsi jäi pika ninaga.

Kuigi 2030. ja 2034. aasta taliolümpia korraldaja pannakse lõplikult paika järgmise aasta juulis Pariisis toimuval koosolekul, siis tegi ROK otsepakkumise ülejärgmise taliolümpia korraldamiseks Prantsusmaa Alpides asuvatele Provence-Alpes-Côte d'Azur ja Auvergne-Rhône-Alpes regioonidele. Pärast 32 aastast pausi saaks 2034. aastal talimänge võõrustada Salt Lake City.

See oli halvaks uudiseks meie läänenaabritele, kes oli üks neljast kandidaadist 2030. aasta mängude korraldajaks. Rootsi linnade Stockholmi ja Åre pakkumise tegi eriliseks asjaolu, et rennivõistlused (kelgutamine, bobisõit ja skeleton) pidid toimuma Lätis Siguldas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles