JÄRELVAADATAV Eesti sulgpalliklubide meistrivõistlused

Postimees Sport
Copy
Sulgpallurid Helina Rüütel (vasakul) ja Kati-Kreet Marran.
Sulgpallurid Helina Rüütel (vasakul) ja Kati-Kreet Marran. Foto: Margus Ansu

2.-3. detsembril selgus Kääriku spordikeskuses sulgpalliturniiril Klubide Karikas Eesti parim sulgpalliklubi. Postimees vahendas võistlust otseülekandes.

Eesti parimaks sulgpalliklubiks krooniti taas Triiton, kes alistas finaalis Tartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubi 100:87. Pronksi teenis Triitoni teine võistkond, kes oli 100:76 üle Raul Musta sulgpallikoolist.

Enne nädalavahetust:

Teist korda toimuval Klubide karikal mängitakse võistkonnavõistlusena 100 punkti süsteemis. Kahekümne punkti kaupa peetakse meeste ja naiste üksikmäng, meeste ja naiste paarismäng ning segapaarismäng. Kohtumise võidab klubi, kes esimesena kogub 100 punkti. Klubide parimad selgitatakse kolmes tugevusgrupis.

Peakorraldaja Rainer Kaljumäe sõnul annab klubidevaheline võistlemine sulgpallile uue väljundi, sest nii saab paremini kaasata uusi liikmeid ja fänne ning kinnistada juba olemasolevaid: «Võistkonnavõistluse eripära võiks panna suhtlema noorema ja vanema põlvkonna mängijad ja seeläbi anda enda edasi palju teadmisi. 100 punktini mängitav süsteem sai valitud just selle meelelahutusliku aspekti ja kohtumise pikkuse prognoositavuse tõttu.» Sarnast punktisüsteemi asutakse uuest aastast kasutama ka juunioride MMi võistkondlikult turniiril.

Käärikul asuvad võistlema 16 Eesti sulgpalliklubi 45 võistkonda. Kõige tugevamas liigas, meistriliigas, läheb karikat püüdma kaheksa võistkonda. Meistriliigas võistlevad muuhulgas meie parimad naispaarismängijad Kati-Kreet Marran ja Helina Rüütel, kui ka valitsev Eesti meister meesüksikmängus Karl Kert. Kerti võistkonnakaaslaseks on ei keegi muu kui pikalt Eesti sulgpalli valitsenud, kuid eelmisel aastal reketi varna riputanud Raul Must.

Eelmisel aastal võitis Klubide Karika Tartu sulgpalliklubi Triitoni esindus, kes on ka sel aastal tugev favoriit.

Võistlust korraldavad Veeriku Badminton ja Eesti Sulgpalliliit. Klubide karika peatoetaja on City Clinics Hambakliinik. Toetajad on Vitaminwell, Kääriku Spordikeskus, Yonex ja Dorpat hotell.

Eelringide mängud (algus 02.12 kell 14):

Finaal (03.12 algusega kell 12):

Pronksilahing (03.12 algusega kell 14):

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles