Karjus: koostöö Kanepiga katkes Mare Porgi tõttu

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silver Karjus.
Silver Karjus. Foto: Liis Treimann

Viimased kaks aastat Kaia Kanepi treenerina tegutsenud Silver Karjus külastas täna hommikul Eesti Televisiooni saadet «Terevisioon» , kus ta rääkis eile õhtul pommuudisena levinud teate, tema ja Kanepi koostöö katkemise, tagamaadest. Kogu loo võtmefiguuriks olevat psühholoog Mare Pork.

Karjus tunnistas, et juhatas Kanepi ise Porgi juurde, ent ühel hetkel moondus psühholoogi abi hoopis segavaks teguriks.

«Pork suunas Kanepit vales suunas – soovisin seda koostööd lõpetada, kuid mulle ei antud selleks võimalust,» rääkis Karjus. «Mina olin nagu orkestri juht, vaatasin üldpilti laiemalt ja vastutasin tulemuse eest, korraga tekkis aga orkestrisse inimene, kes tõmbas oma karmoškat nii, et see ei sobinud ülejäänud pillidega kokku. Kuna ma ei saanud selle vastu midagi teha, polnud enam võimalik juhendamist jätkata.»

Karjuse sõnul hakkasid tihedalt Porgiga suhelnud Kanepi nägemused muutuma – ta ei usaldanud enam oma treenerit.

Treeneri sõnul keskendus Pork Kanepiga suheldes peamiselt sellele, mis saab tennisistist pärast tippspordiga lõpetamist. «Kahte asja korraga ei saa teha – olla tippsportlane ja samal ajal mõtelda, mida teen pärast karjääri lõppu, see peaks olema mõeldud hilisemale Kaiale…,» leidis Karjus, kelle hinnangul jättis psühholoogi tegevus Kanepi tulemusele tugeva jälje.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles