Rootslased siplevad samuti Covid-19 küüsis

Karl-Joosep Küngas
Copy
Rootsi suusatäht Jonna Sundling (esiplaanil).
Rootsi suusatäht Jonna Sundling (esiplaanil). Foto: Mihkel Maripuu

Kui eile saabus teade, et Norra kahevõistlejad on kimpus koroonaviirusega, siis sama probleemiga seisavad silmitsi ka Rootsi murdmaasuusatajad.

Rootsi murdmaasuusakoondises on read üha hõredamaks muutumas. Rukal toimunud MK-etapil murdis koroonaviirus maha William Poromaa ning veidi hiljem haigestusid ka Frida Karlsson, Linn Svahn ja Johanna Hagström.

Viimasena tabas tagasilöök Pekingi olümpiavõitjat ja neljakordset maailmameistrit Jonna Sundlingi. 28-aastane rootslanna pidanuks startima sel nädalavahetusel toimuval kodusel MK-etapil, ent tundis end veidi kehvasti. Arsti soovitusel tehti koroonatest, mille vastus oli sportlasele suureks šokiks.

«Olin tõesti üllatunud, kui nägin testil kaht triipu. Ma ei arvanud, et võin olla nakatunud. Ma ei mõistnud, kuidas see võimalik sai olla,» lausus Sundling kodumaa meediale, kus kinnitas, et püüdis end teiste nakatunute juurest eemal hoida.

«Ma võinuks vabalt treeningule minna, kuna enesetunne oli hea. Nüüd pidin endale tunnistama, et olen ikkagi haige.»

Hetkel pole kindel, mil haigestunud Rootsi koondislased saavad MK-sarja naasta. Sundlin loodab olla taas võistlustules 9.-10. detsembrini Östersundis, tema kodukohas toimuval osavõistlusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles