Naiskaardilugeja: minult on küsitud, mis värvi püksikuid ma kannan

Postimees Sport
Copy
Janni Hussi.
Janni Hussi. Foto: @jannihussi/Instagram

Soome kaardilugeja Janni Hussi jagas oma kogemusi rohkem meestekesksest rallimaailmast. 32-aastane naine alustas karjääri nn vihmavarjutüdrukuna, kuid on viimastel aastatel saanud kaardilugejaks ja osaleb järgmisel aastal MM-sarjas. Aastate jooksul on tal rallidel ette tulnud kentsakaid olukordi, näiteks on temalt küsitud, mis värvi aluspesu ta kannab.

Hussi meenutab, et kohatut käitumist on ta tunda saanud aastate eest kui ka hiljuti. Küll aga tunneb ta, et üldjoontes on ralliringkond ta hästi omaks võtnud. Kümne aasta eest oli ta Soome MM-rallil ametis reklaamtüdrukuna ning juba siis sai ta meestelt palju kohatuid kommentaare.

«Nüüdne elu ja toonane erinevad nagu öö ja päev. Noore naisena enda kaitsmine ei olnud alati lihtne. Kümne aastaga on palju ette tulnud, aga on ka palju häid mälestusi. Kõige räigem näide on see, kui tegime sõitjana algul nalja ja siis ta küsis, mis värvi püksikuid ma kannan. Kahjuks neid asju juhtub, aga muidugi ka teistel spordialadel. Tuleb pidevalt vaeva näha, et selline suhtumine välja juurida,» vahendas Hussi juttu Ilta-Sanomat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles