Šmigun-Vähi kunagise konkurendi naasmine MK-sarja pani norralasi kukalt kratsima (1)

Karl Mihkel Eller
Copy
2007. aasta MMil Sapporos kuldmedali võitnud Soome teatenaiskond. Vasakult: Pirjo Manninen, Riita-Liisa Roponen, AIno Kaisa Saarinen ja Virpi Kuitunen.
2007. aasta MMil Sapporos kuldmedali võitnud Soome teatenaiskond. Vasakult: Pirjo Manninen, Riita-Liisa Roponen, AIno Kaisa Saarinen ja Virpi Kuitunen. Foto: Toomas Huik/Postimees

45-aastane Riitta-Liisa Roponen teeb sel nädalal tagasituleku murdmaasuusatamise MK-sarjas, kui osaleb Rootsis Gällivates toimuval võistlusel. Kunagised konkurendid võtavad tema naasmise rõõmuga vastu, kuid Norra eksperdid kratsivad kukalt, sest on hirmutav mõelda, et koondises on 45-aastane sportlane, sest noored ei saanud talle katsevõistlusel vastu.

Roponen osaleb MK-etapil esimest korda pärast 2021. aastat. Norra TV2 suusaekspert Petter Soleng Skinstad peab Roponeni naasmist muljetavaldavaks, samas tõi ta välja uudise negatiivse külje.

«Soomes on palju suusatajaid ja sellepärast teeb mulle muret, et nad polnud temast paremad. Soome peaks olema sama hea kui Norra või Rootsi. Soome naiste murdmaasuusatamises on midagi valesti, mille tulemusena on Roponen koondisesse pääsemiseks piisavalt hea,» leidis Skinstad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles