VIDEO NHLi väravavaht viskas ajaloolise värava

Karl Mihkel Eller
Copy
Pittsburgh Penguinsi väravavaht Tristan Jarry (paremal) viskas klubi jaoks ajaloolise värava. Teda õnnitleb saavutuse puhul Penguinsi mängija Lars Eller.
Pittsburgh Penguinsi väravavaht Tristan Jarry (paremal) viskas klubi jaoks ajaloolise värava. Teda õnnitleb saavutuse puhul Penguinsi mängija Lars Eller. Foto: Kim Klement Neitzel / USA Today Sports / Scanpix

Põhja-Ameerika jäähokiliigas NHL sai näha harukordset väravat, mille viskas väljaku teisest otsast Pittsburgh Penguinsi väravavaht Tristan Jarry. Enne teda oli NHLi ajaloos väravavaht litri võrku visanud 16 korda.

Tampa Bay Lightning oli Penguinsi vastu 2:3 kaotusseisus ning mängu viimastel minutitel otsustati oma väravavaht välja võtta, et otsida viigiväravat. Seevastu üllatas neid hoopis Penguinsi puurilukk Jarry, kes viskas seisuks 4:2.

Penguinsi mängijad tähistasid võiduväravat, nagu nad oleksid võitnud MM-kulla, kirjutas Iltalehti. Meeskonnakaaslased piirasid Jarry ümber ja jagasid kallistusi. 28-aastane kanadalane sai NHLi ajaloos hakkama 17. väravaga, mille on visanud väravavaht. Penguinsi ridades oli ta aga esimene kollkipper, kes sellise tembuga on hakkama saanud.

36-aastane Penguinsi kapten Sidney Crosby oli Jarry saavutuse üle väga uhke. «See oli lahe. Olen midagi sellist näinud, aga pole kunagi elus saanud sellest osa. Mul on Tristani üle väga hea meel,» ütles Crosby naeratades.

Penguins sai alles hooaja kümnenda võidu ning on idakonverentsis 12. kohal, Lightningu jaoks on see kolmas järjestikune kaotus, kuid nad hoiavad kinni viimasest play-off’i viivast kohast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles