GALERII Kristjan Ilves on Lillehammeri MK-etapil stardis, proovivõistlus õnnestus

Karl Mihkel Eller
Copy

Eesti kahevõistleja Kristjan Ilves osaleb sel nädalavahetusel Lillehammeri MK-etapil, kuigi nädala keskel tekkis oht, et võistlus tuleb vahele jätta, sest Norra koondist, millega koosseisus Ilves treenib, tabas koroonalaine. Reedesel proovivõistlusel sai ta hüppemäel viienda tulemuse.

Ilvese hüppe pikkuseks mõõdeti 95 meetrit ja ta sai 143,8 punkti, mis andis 53 mehe konkurentsis viienda koha. Proovivõistluse võitis norralane Jarl Magnus Riiber (97 m, 153,5 p), teine oli jaapanlane Ryota Yamamoto (97,5 m, 147,1 p) ja kolmas oli austerlane Franz-Josef Rehrl (100 m, 146 p). Ilvese ette jäi temast 0,4 punkti rohkem kogunud austerlane Johannes Lamparter, kes tegi 96,5-meetrise õhulennu.

Hommikusel treeningul hüppas Ilves samuti 95 meetrit, mis andis kaheksanda koha. Pikima õhulennu tegi siis Yamamoto, kes lendas 102 meetri jooneni. Proovivõistluse tulemused lähevad käiku, kui laupäeval või pühapäeval ei saa näiteks tugeva tuule tõttu pidada võistlusvooru.

Normaalmäe proovivõistluse tulemused:

Foto: www.fis-ski.com

Laupäeval on kahevõistlejatel Lillehammeris kavas normaalmäe hüpped, mis algavad Eesti aja järgi 11.50. 10 km murdmaarajale starditakse kell 15.05. Pühapäeval kl 10 toimub hüppevõistlus suurel mäel, suusasõit algab kl 12.30.

Norra koondises hakkas sel nädalal levima koroonaviirus. Juba mitmendat aastat kuulub selle koondise koosseisu ka ainsa eestlasena MK-sarjas võistlev Ilves. Kolmapäevase seisuga olid positiivsed kolm sportlast, nende seas ka Simen Tiller ja Espen Björnstad, kellega meie mees möödunud nädalavahetusel Rukal elamist jagas. Viimati puutus Ilves nendega kokku esmaspäeva hommikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles