Mäesuusataja kukkus MK-etapil karmilt ja viidi kunstlikusse koomasse (1)

Postimees Sport
Copy
Helikopter transpordib karmilt kukkunud Broderick Thompsonirt Denveri haiglasse.
Helikopter transpordib karmilt kukkunud Broderick Thompsonirt Denveri haiglasse. Foto: EZRA SHAW/Getty Images/AFP/Scanpix

Kanada mäesuusataja Broderick Thompson kukkus karmilt sel nädalal Colorados Beaver Creekis toimuva ülisuurslaalomi MK-etapi treeningul. 29-aastane Thompson toimetati helikopteriga haiglasse, kus arstid otsustasid vigastusi hinnates mehe kunstlikusse koomasse viia.

Arstid kahtlustasid Thompsonil ajus trombi teket ning kartes halvimat viidi ta kunstlikusse koomasse. Mõni aeg hiljem saabus aga Denveri haiglast rõõmusõnum, et Thompson on teadvusel ja saab tema ümber toimuvast aru. Ta pole enam kriitilises seisus, kuid vigastuste täpset ulatust pole avaldatud.

Õnnetus juhtus treeningul, kuid seda nägi pealt Austria koondise peatreener Marko Pfeifer, kes nimetas seda üheks hullemaks õnnetuseks, mida ta on kunagi näinud. Thompson on MK-sarjas võistelnud alates 2015. aastast, kaks aastat tagasi sai ta just Beaver Creekis oma karjääri parima tulemuse, kui tuli ülisuurslaalomis kolmandaks.

Thompsoni õnnetus juhtus samas paigas, kus 2007. aasta novembris kukkus norralane Aksel Lund Svindal, hilisem viiekordne maailmameister ja kahekordne olümpiavõitja. Svindal näos oli mitu luumurd, lisaks rebendid kubemes ja kõhupiirkonnas. Ta sai suusarajale naasta alles 11 kuu pärast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles