Zirgi lubadus EMiks: isegi keskpärase ujumisega peaksin finaaliukse lahti muukima

Postimees Sport
Copy
Kregor Zirk.
Kregor Zirk. Foto: Michael Reaves/AFP/SCANPIX

Eesti parim meesujuja Kregor Zirk alustab homme Euroopa lühiraja meistrivõistlusi ning usub, et finaali pääsemiseks ei pea tegema midagi ulmelist.

Novembri alguses isaks saanud Zirk on pidanud tegema viimase kuu jooksul treeningplaanis muudatusi, kuid sõnab, et on Rumeenias Ostopenis toimuvateks tiitlivõistluseks valmis. «On kahtlemata olnud elu kõige meeldejäävam periood ning ma ei vahetaks seda millegi vastu,« sõnas Zirk pressiteate vahendusel päev enne EMi.

«Lapse sünni tõttu pidin teatud treeningud vahele jätma, kuid viimastel nädalatel olen saanud treenida muretult. Olen trennides otsinud eelkõige head tunnetust ning ajad stopperil ütlevad, et olen võistluseks valmis.»

Kahel viimasel lühiraja MMil 200 m liblikujumises viienda koha pälvinud eestlane arvab, et parima resultaadi võib ta teha just sel alal.

«Vaadates stardinimekirja, siis isegi keskpärase ujumisega peaksin finaaliukse lahti muukima,» analüüsis Zirk, kes stardib veel 100-, 200- ja 400 m vabaujumises.

«Usun, et saan üpris pingevabalt startida. Kui õnnestun, siis on kõik hästi ja kui ei peaks nii hästi minema, siis on tegemist vaid lühiraja võistlusega. Tänavu on ees ootamas veel maailmameistrivõistlused ja loodetavasti olümpia, mis on märksa olulisemad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles