Margus Ader: sakslaste praegune edu tuleb kasuks ka Norra sportlastele

Karl-Joosep Küngas
Copy
Saksamaa mehed polnud MK-sarjas kollast liidrisärki kandnud 15 aastat. Nüüd lõpetas selle nukra seeria 30-aastane Philipp Nawrath, kes võitis Östersundis alles karjääri esimese MK-etapi.
Saksamaa mehed polnud MK-sarjas kollast liidrisärki kandnud 15 aastat. Nüüd lõpetas selle nukra seeria 30-aastane Philipp Nawrath, kes võitis Östersundis alles karjääri esimese MK-etapi. Foto: Gaelle Mobuchon/Panoramic/Imago/Scanpix

Laskesuusatamises on toimunud aastaga jõuvahekordades muutus. Vahepeal täielikult norralaste pärusmaaks saanud spordialal on pead tõstnud taas kord Saksamaa. Eesti endine laskesuusataja Margus Ader hindas, et säärane muutus on kasulik kõigile osapooltele, ka norralastele.

Populaarseima talispordi hooaeg algas Rootsis Östersundis, kus sportlased said kogeda parajat pakast. Võistlusi valitsesid suuresti Saksamaa sportlased, kes korjasid kümnelt distantsilt koguni kümme poodiumikohta. Kui kiigata hetkeks täpselt möödunud aasta avaetapi tulemustesse, siis jäi sakslaste saldoks neli poodiumikohta, millest ükski polnud esikoht.

Pärast avaetappi on sakslased punktitabelis kollast liidrisärki hoidmas nii meeste kui ka naiste konkurentsis. Meeste hulgas särab tipus 30-aastane Philipp Nawrath, kes korjas Östersundis karjääri esimese võidu, ja naiste seas temast aasta noorem Franziska Preuß. Ehk rambivalgusesse on tõusnud väga kogenud sportlased. Ader andis selgituse, mis võib säärase esile kerkimise põhjuseks olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles