Võimas tunnustus: Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseum nomineeriti Euroopa parimate valimisel

Postimees Sport
Copy
Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseum.
Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseum. Foto: Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseum / Facebook

Tartus asuv Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseum on silma jäänud Euroopas.

«Täna tegi European Museum Forum teatavaks need Euroopa muuseumid, kelle hulgast selgub 2024. aasta maikuus Euroopa aasta muuseum ning suur rõõm on teatada, et nende seas oleme ka meie – Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseum!» postitati eile Facebooki.

«Auhinnale saab kandideerida muuseum, kes on viimase kolme aasta jooksul läbinud suurema uuenduskuuri ning uuendusi oleme spordimuuseumis selle aja jooksul ette jõudnud võtta mitmeid. Nende hulgas:

  • Ehitasime 2020. aastal ümber muuseumi põhikorrused. Sama aasta oktoobris avasime muuseumi uuenenud ruumides käed-külge püsinäituse «Eesti spordi lugu», mille Neway disainiagentuuri loodud näitusekujundus pälvis aasta hiljem mainekal Kuldmuna võistlusel keskkonnadisaini kategoorias 3. koha ehk Pronksmuna.
  • Avasime 2020. aasta renoveerimise käigus külastajatele ühe meie hoidlatest, millega seoses võitis 2021. aastal valminud innovatiivne veebirakendus sealsete esemete skaneerimiseks 2022. aastal muuseumikogu arendaja kategoorias Muuseumiroti auhinna.
  • Arendasime välja spordimuuseumi päris oma veebirakenduse – Digikaaslase, mis pakub külastusele lisavõimalusi audiogiidi, majajuhi, mängude ning tagasisidestamise platvormi näol.
  • Avasime 2022. aastal oma uuenenud majas koostöös Red Bull Estonia ja Simple Sessioniga esimese ajutise suurnäituse ekstreemspordist, mille turundusaktsioon «Üle piiri» pälvis samal aastal Visit Estonialt Eesti aasta turundusteo tiitli
  • Oleme viinud oma muuseumihariduse uuele tasemele, pakkudes erinevatele vanuseastmetele laia valikut harivaid ning käed-külge haridusprogramme.

Oleme EMYA nominatsiooni üle ääretult õnnelikud, tegemist on meie jaoks tohutu tunnustusega. Eriti tore on asjaolu, et oleme Euroopa parimate muuseumide sekka valitud Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 tiitliaastal!

Aitäh meie partneritele ja spordimuuseumi tiimile, kes neile ja veel teistelegi uuendustele selle aja jooksul on kaasa aidanud!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles