Suurt eesmärki püüdnud eestlannad jäid napilt sõelmängudelt välja

Karl-Joosep Küngas
Copy
Eesti koondislased Getter Saar (vasakul) ja Lisette Tammik (nr 14) väravat tähistamas. Tammik oli mullu kuue tabamusega Rahvuste liiga edukamaid väravakütte.
Eesti koondislased Getter Saar (vasakul) ja Lisette Tammik (nr 14) väravat tähistamas. Tammik oli mullu kuue tabamusega Rahvuste liiga edukamaid väravakütte. Foto: Eesti Jalgpall / Facebook

Eesti naiste koondis pidas täna aasta viimase mängu, kui võõrsil mindi Rahvuste liiga kohtumises vastamisi Iisraeliga. Lõpuvile järel pidi Eesti tunnistama vastase 4:1 paremust.

Nii nagu septembrikuus peetud omavahelises kohtumises, asus ka Iisrael seekord mängu kiirelt juhtima. 3. minutil võttis kaptenipaela kandnud Sharon Beck ette üks ühele olukorra väravavaht Karina Korki vastu, mängis end temast mööda ning vormistas 1:0 juhtvärava.

Tagaajaja rolli jäämise järel hakkas Eesti vastast rohkem survestama ning tekitas ohtlikke momente Iisraeli karistusalas. Löögile pääsesid nii Jaanika Volkov, Kelly Rosen kui Kristina Bannikova. Esimesel juhul olid Iisraeli kaitsemängijad blokeerimas, kaks viimast üllatasid väravavahti kauglöögiga, kuid mõlemas olukorras oli puurilukk oma kohal. Paljulubava võimaluse teenis veel Siret Räämet, kes nurgalöögist toimetatud palli suutis peaga väravaraami suunata, kuid taas olid Iisraeli mängijad valvel.

Iisrael duubeldas edu kaheväravaliseks kohtumise 39. minutil, kui värava ees pääses peaga löögile Shira Elinav. 2:0 seisult läksid naiskonnad ka vaheajale.

Teist kolmveerandtundi alustas Iisrael taas kiire väravaga, kui teistkordselt näitas kohtumises resultatiivsust Beck. 54. minutil otsustas Lisette Tammik kaugelt proovida, kuid pealelöök läks väravast napilt mööda. Väravavahi mängu pandud pall jõudis koheselt eestlannade väljaku poolele, kus Beck end paremalt äärelt löögile mängis ning kohtumises kübaratriki vormistas.

80. minutil tuli Eesti mängu tagasi ning suutis Iisraelile ühe värava tagasi lüüa: Tammik konksutas end osavalt vastastest mööda ning läks löögile. Kuigi väravavaht oli kätega vahel, oli löök piisavalt tugev, et võrku sahistada. Tammiku tabamus jäi kohtumise viimaseks.

Koondise peatreener Anastassia Morkovkina sõnul on tänane kaotus naiskonna jaoks valus. «Kui mängus on nii palju võimalusi ja neid ei realiseeri, siis on raske. Kaardid olid enamasti meie käes ja esimesed momendid, mis tekitasime, olid väga head, aga lõpuks, kui ise ei löö, lüüakse sulle. Kui võtad riski, et lähed ründama, on paratamatu, et vastase kontrarünnakud võivad olla valusad,» rääkis Morkovkina. Ta lisas: «Läksime püüdma suurt eesmärki, aga nagu tabel näitab, jäi väravatest puudu. Samas oleme teinud meeletult suured sammud edasi nii tiimina kui treeneritena, aga peame veel kasvama, et selliseid mänge võita.»

Eesti koondise värava autor Lisette Tammik nõustub, et pakutud 80-90% võimalused oleks tulnud täna realiseerida, kuid aastaga jääb Tammik rahule. «Tahtsime väga võidelda B-liiga nimel ja tüdrukud andsid endast kõik, aga täna kahjuks nii. On näha, et Iisraelil on palju mängijaid välisliigades ja see kogemus piiri taga on neil olemas – nad on harjunud mängima kiiret ja intensiivset jalgpalli. See on midagi, millega meil on vaja tegeleda, et järele jõuda. Üldises plaanis võib aastaga rahule jääda, sest jäime oma grupis teisele kohale, mis pole halb tulemus, näitasime head mängu ja lõime palju väravaid. Võib rahul olla, aga arenemisruumi on alati,» rääkis Tammik.

Eesti kogus Rahvuste liiga alagrupis kolme võidu, ühe viigi ja kahe kaotuse järel 10 punkti ning teenis teise koha. Koha kõrgemas, B-liigas kindlustas endale alagrupist võitjana väljunud Iisrael, samas alagrupis võistelnud Eesti, Kasahstan ja Armeenia jätkavad järgmises võistlussarjas võistlemist C-tasandil. Seejuures jäi Eesti naiskond esimesena välja sõelmängudelt, kuhu pääsesid viie alagrupi kolm paremat teise koha omanikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles