Žalgiris sai Saksamaal Euroliiga punaselt laternalt valusalt lüüa

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kazys Maksvytis.
Kazys Maksvytis. Foto: IMAGO/Eibner-Pressefoto/Marcel Engelbrecht/Scanpix

Korvpalli Euroliigas pidi hooaja seitsmenda kaotuse vastu võtma Kaunase Žalgiris, kes jäi võõrsil 64:62 alla Berliini Albale.

Žalgirist alustas kohtumist ideaalselt, kui haaras 7:0 ja 20:4 algedu. Alba toibus aga kiiresti ning kolme kaugviskega lõpetati avaveerand, mis lõpuks kaotati ainult 13:20. Teine veerand oli justkui esimese koopia. Žalgiris paisutas eduseisu hetkeks 13-punktiliseks, ent pikemale pausile mindi külaliste 28:25 eduseisus.

Teisel poolajal oli initsiatiiv pidevalt Žalgirise käes, ent suurt eduseisu enam ei teenitud. Siiski juhiti otsustaval veerandil 55:46 ning võit näis ikkagi leedulastele minevat. Viimastele rünnakutele mindi vastu Žalgirise 62:61 eduseisus. Alba viimasel rünnakul tabas kaugviske Jonas Mattisseck, kes Saksa klubile esimese juhtseisu tõi ning lõpuks ühes ka võidu.

Võitjate edukaimana viskas Johannes Thiemann 17 punkti. Žalgirist ei päästnud kaotusest ka Dovydas Giedraitise 15 silma.

Žalgiris langes kaotusega Euroliigas 14. positsioonile, olles kogunud viis võitu ja seitse kaotust. Alba jätkab kahe võidu ja 10 kaotusega viimasel positsioonil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles