Kas Tänakule tuleb järelkasvu? Ühte eestlast seostatakse Toyotaga, kuid teiste seis on keeruline

Karl Mihkel Eller
Copy
Ott Tänak ja Martin Jarveoja võitsid sel aastal kaks MM-etappi. Kui nemad ühel päeval tipptasemel sõitmise lõpetavad, kes võiksid nende tuules Eestist WRC-klassi murda?
Ott Tänak ja Martin Jarveoja võitsid sel aastal kaks MM-etappi. Kui nemad ühel päeval tipptasemel sõitmise lõpetavad, kes võiksid nende tuules Eestist WRC-klassi murda? Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Ott Tänak ja Martin Järveoja teevad järgmisel aastal Hyundaiga kaasa terve ralli MM-hooaja, kuid kuidas on lood meie järelkasvuga? Postimees võttis Eesti sõitjatega ühendust ja selgus, et kuigi Maarjamaa kiiremad mehed on stardis sisuliselt igas MM-sarja võistlusklassis, siis on meie read hõredamad kui paar aastat tagasi. WRC-sarjaga kaasnevaid kulutusi suudavad kanda vähesed, kuid nüüd on nende Eesti sõitjate hulk drastiliselt vähenemas.

Millises seisus on Eesti rallimeeste tagala? Praeguse seisuga on kindel vaid Romet Jürgensoni osalemine juunioride MM-sarjas, kes tagas sinna priipääsme tänu heale esinemisele Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) Rally Star programmis.

Tugevuselt teises MM-sarja võistlusklassis ehk WRC2s jõudis lõppeval aastal punktikohale koguni neli eestlast. Kindel plaan 2024. aastal WRC2-klassis jätkata on neist vaid Georg Linnamäel (25). 2022. aasta juunioride maailmameister Robert Virves (23) ja MM-sarjas 2006. aastal debüteerinud Egon Kaur (36) näevad vaeva eelarve kokkusaamisega, kuid parimal juhul võib neid stardis näha vaid mõnel MM-etapil.

Eesti lipp lehvib 2024. aastal MM-sarjas kõrgelt. Siililegi selge, et põhiklassis on üks peamisi tiitlipretendente Tänak, kuid 36-aastane saarlane sõlmis Hyundaiga üheaastase lepingu ja kui kaua ta veel tipptasemel jätkab, pole selge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles