Juunioride MMiks valmistuv kergejõustikukoondis koguneb ühislaagrisse

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teivashüppaja Reena Koll.
Teivashüppaja Reena Koll. Foto: Andres Haabu / Postimees

Eesti Kergejõustikuliit korraldab sel nädalavahetusel juunioride koondise projekti liikmetele Tallinnas ühislaagri, millest võtab osa ligi veerandsada lootustandvat noort kergejõustiklast.

Juunioride koondise juht Ants Kiisa lausus, et projektis osalemine on noortele sportlastele oluline võimalus. «Projekt töötab eelkõige kolme eesmärgi nimel. Esiteks, tagada lootustandvatele kergejõustiklastele tingimused sportliku arengu jätkumiseks. Teiseks, kasvatada meeskonnavaimu ja ühtekuuluvustunnet. Kolmandaks, luua eeldused meie koondise heaks esinemiseks 10.-15. juulil Barcelonas peetaval U20 MMil. Noortele, kes on järelkasvutiimi pääsenud, mõjub see igakülgselt arendavalt ja motiveerivalt. Mulluse projekti edulugu on selle ilmekaks tõestuseks,» rääkis Kiisa.

Järelkasvuprojekti juured on 2010. aastas, mil Eesti Kergejõustikuliit tõi Tallinnas mullu suvel toimunud juunioride EMiks ette valmistudes esmakordselt kokku kõigi alade suurima tippsaavutuste potentsiaaliga juuniorklassi kergejõustiklased. U20 järelkasvuprojektiga tõhustab alaliit laagrite, koolituste ja täiendavate toetuste abil sportlaste ettevalmistust.

Projektis osalevad juunioride tiitlivõistluste normi täitnud sportlased ning MM-i normist kuni 75 IAAF punkti kaugusel olevad sportlased. Täiendavalt on projekti kaasatud sportlasi EKJL noortekomisjoni ja alarühmade vastutavate treenerite ettepanekul. Hetkeseisuga on järelkasvuprojekti kaasatud 34 sportlast. Nädalavahetusel Tallinnas Audenteses toimuvast ühislaagrist võtavad teiste seas osa kettaheitja Kätlin Tõllasson, mitmevõistlejad Karl-Robert Saluri ja Kristella Jurkatamm ning teivashüppaja Reena Koll.

Ühislaagrite eesmärk on lisaks treeningtegevusele korraldada sportlastele ka erinevaid loenguid ja ühistegevusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles