BLOGI 16-aastane Eneli Jefimova on Euroopa meister! (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Eneli Jefimova.
Eneli Jefimova. Foto: Tairo Lutter

Rumeenias Otopenis jätkuval lühiraja ujumise EMil teisel võistluspäeval säras eredalt Eneli Jefimova, kes krooniti 100 meetri rinnuliujumises Euroopa meistriks. Tema võiduaeg 1.03,21 tähistab ka Eesti rekordit.

Enne finaale:

Lühiraja EMil kindlustasid teiseks võistluspäevaks Eesti ujujatest endale koha kaheksa parema hulgas nii Eneli Jefimova kui ka Ralf Tribuntsov.

Jefimova näitas võimu 100 m rinnuliujumises, kus ta oli kiireimate hulgas nii eelujumistes kui ka poolfinaalis. Teises poolfinaalis ujus ta välja 1.04,03. Kokkuvõttes andis see poolfinaalides teise positsiooni, kui temast suutis sajandiku võrra kiirem olla ainult Tes Schouten. Medalimängu kuuluvad kindlasti veel Sophie Hansson ja Benedetta Pilato. Nemad olid ainsad, kes suutsid poolfinaalis läbida distantsi alla 1.04,50.

Rumeenias on olnud suurepärases hoos ka Tribuntsov, kes parandas korduvalt 50 meetri seliliujumises Eesti rekordit. 29-aastane ujuja viis poolfinaalis rekordnumbrid 23,13-ni, mis andsid poolfinaalides neljanda koha. Temast olid nobedamad ainult Mawen Tomac (22,91), Ole Braunschweig (23,04) ja Thierry Bollin (23,10).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles