JÄRELVAADATAV Lõuna-Eesti derbi lõppes nõnda, nagu oleme harjunud

Sport
Copy

Võrkpalli Cronimet liigas teenis täna võidulisa Tartu Bigbank, kes alistas Lõuna-Eesti derbis neid terve nädala kimbutanud haigustest hoolimata Võru VK Barruse 3:1 (25:21, 25:27, 25:15, 25:23).

Tartu Bigbanki leeris säras Timo Lõhmus, kes tõi üleplatsimehena 24 punkti (efektiivsus +13, rünnak 42%). Adris Širjakovs toetas teda 13 (+6, 40%) ja Martti Juhkami 11 (-2, 42%) punktiga. Tartu meeskond tuli tänasele mängule ainult kümne mehega, tavapärastest põhimeestest ei sõitnud võistkonnaga kaasa tempomees Mart Naaber.

Võru Barruse rünnakuvankrit vedas tavapäraselt diagonaalründaja Renato Oliveira Santos, kes tõi 20 punkti (+2, 39%), Kristo Kollo toetas teda 12 (+8, 50%) punktiga. 

Tartu Bigbanki vastuvõtt oli 49%, rünnak 41%. Blokist teeniti koguni 16 (!) punkti, servijoonel virutati 5 ässa, kuid seda 20 eksimuse kõrvale.

Võru Barruse vastuvõtt oli 47%, rünnak 36%. Blokist teeniti 4 punkti, servijoonelt virutati 8 ässa, kuid seda 16 eksimuse kõrvale.

Tartu ja Võru on ametlikes kohtumistes kahe aasta jooksul praeguseks kohtunud kokku kaheksa korda ning seni on kõik Lõuna-Eesti derbid lõppenud Bigbanki võiduga.

Enne mängu:

Tartu Bigbanki leiab tabelist teiselt kohalt: kümnest mängust on neil ette näidata kaheksa võitu ja kaks kaotust, mis mõlemad tulnud Selver/TalTechi vastu. Võru Barrus hoiab hetkeseisuga kuue võidu ja nelja kaotusega neljandat kohta. 

Kui võistkonnad 2. novembril tänavu esimest korda kohtusid jäi 3:0 (25:21, 25:23, 25:16) peale Tartu Bigbank.

Olgu siinkohal ka välja toodud, et eelmisel aastal peeti kuus Lõuna-Eesti derbit, millest väljus alati võitjana suurem vend ehk Tartu Bigbank.

Võru peatreener Oliver Lüütsepp loodab eebaõnnestumised seljataha jätta ja hea energiaga oma fännide ette astuda. «Sellest õnnetust eelmisest nädalavahetusest rääkides, siis seal sai ikkagi määravaks see poolfinaali jäetud mentaalne energia. Meil oli ka kaheksa päeva jooksul neli mängu ja neist kaks esimest karika poolfinaalid, mis olid keerulised ja lõpuks sai energia lihtsalt otsa. Aga nüüd oleme saanud nädala korralikult treenida ja kodusaalis on meil alati hea energia ja hea olla oma fännide ees. Kindlasti tahame lahingut anda,» sõnas Lüütsepp.

Tartlaste juhendaja Alar Rikberg on pidanud sel nädalal tegelema mitmete meeste haigestumisest tulenevate muredega, ent teab, et eesootav vastasseis on fännidele oluline. «Sel nädalal on seitse meest olnud erinevate haigustega eemal ja üritame trennide ja muude tegevustega tekitada sellist seisu, et vähemalt mõned jääksid viirustest puutumata. See on üks eesmärk. Teine eesmärk on kuidagi seda seisu siis karikafinaalini hoida, et saaksime seal enam-vähem normaalselt mängida,» sõnas Rikberg.

«Ent selle, kes haigetest on põhi- ja kes varumehed, jätan ma Oliver Lüütsepale välja uurimiseks. Aga tõsiselt rääkides, siis Lõuna-Eesti derbi on inimestele põnev vastassseis. Võrul on seljataga raske nädalavahetus, kuhu nad läksid pärast valusat karika poolfinaali kaotust ja siis kaotasid seal ka liigas punkte. Tabeliseis ei peegelda Võru meeskonna taset, eelmise nädalavahetuse kaotatud punktid kukutasid neid lihtsalt, tasemelt on tegu siiski meie lähikonkurendiga,» lisas juhendaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles