Äsja Euroopa meistriks kroonitud Jefimova jõudis kindlalt poolfinaali ka kõrvalalal

Postimees Sport
Copy
Eneli Jefimova
Eneli Jefimova Foto: Robert Ghement / Epa/Scanpix

Rumeenias Otopenis jätkuva lühiraja ujumise EMi kolmanda päeva hommik tõi taas häid uudiseid.

Aleksa Gold sai 100 m vabaltujumises kirja aja 55,28, mis andis 45 lõpetaja seas 31. koha. Poolfinaali ehk 16 sekka jõudmiseks tulnuks olla vähemalt sekundi jagu kiirem.

Veidi vähem kui 16 tundi varem 100 m rinnuliujumise Euroopa meistriks kroonitud Eneli Jefimova sulpsas juba basseini poole pikemal distantsil. Ka siin ei tekkinud tal poolfinaali pääsuga probleeme: aeg 2.22,27 oli eelringide kaheksas.

Samal distsipliinil pääses 16 parema hulka ka Maria Romanjuk. Aega 2.23,43 andis 14. koha. Eelujumiste kiireim oli Tes Schouten (2.20,38). Lihtsalt võrdluseks: mõni nädal tagasi viis Jefimova Eesti rekordi 2.19,23 peale.

Ralf Tribuntsov pääses üle noatera, viimasena poolfinaali 100 m seliliujumises. Aeg 52,08 oli küll eelujumiste 19., ent ta tagas koha 16 seas tulevalt reeglist, et ühest rahvusest pääseb poolfinaali maksimaalselt kaks sportlast.

Mariangela Boitšuk sai 50 m selilidistantsil 22. koha ajaga 28,15. Poolfinaali pääsuks tulnuks ujuda umbes pool sekundit kiiremini.

Kregor Zirk sai 200 m liblikas kirja hommikupooliku kuuenda tulemuse 1.55,63, jõudes muretult poolfinaali. Kiireim oli Noè Ponti (1.54,38).

«Ega keegi täna hommikul eelujumistes gaasi ei vajutanud,» ütles Zirk peale ujumist pressiteates. «Teadsime, et poolfinaali pääsemiseks ei ole vaja ülemäära kiirelt ujuda ja nii täpselt oligi.»

Mullu lühiraja MMil sel distantsil viienda koha pälvinud eestlane sõnas, et proovis keskenduda pisikestele detailidele, et näha mis seisus ta on. «Ma üritasin paika loksutada jalalöökide arvud vee all ning testida paari detaili. Poolfinaalis läheb alles õigeks ujumiseks ning seal tagasi hoida ei tohi, sest muidu võib valusalt kätte maksta.»

Eesti naiskond (Romanjuk, Jefimova, Boitšuk, Gold) sai 4x50 m kompleksi teateujumises kümne tiimi konkurentsis üheksanda koha Eesti rekordit tähistava 1.49,33ga. Varasemat tippmarki parandati 29 sajandikku. Finaali see aga ei viinud.

Poolfinaalid toimuvad täna õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles