Eesti naiskond alustas EM-valikturniiri edukalt

Postimees Sport
Copy
Eesti esireket Kristin Kuuba teenis kindla võidu.
Eesti esireket Kristin Kuuba teenis kindla võidu. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti sulgpalli naiskond alistas Aserbaidžaanis EM valikturniiri esimeses mängus Slovakkia 5:0.

Naiskonnale tõi esimese võidupunkti esireketite mängus Kristin Kuuba, alistades Katarina Vargova 21:10, 21:8, seisab pressiteates.

Teiste reketite üksikmängus oli Ramona Üprus parem Natalia Slobodovast 21:18, 21:18. Kolmandas üksikmängus läks Catlyn Kruusil tarvis Olivia Kladecova alistamiseks kolme geimi: 19:21, 21:9, 21:15.

Ka paarismängud kuulusid kindlalt Eestile. Kati-Kreet Marran ja Helina Rüütel võitsid Slobodova ja Vargova 21:13, 21:7. Kruus ja Üprus olid paremad Johanka Ivanovicovast ja Olivia Kladecovast 21:11, 21:12.

Eestiga ühes alagrupis on lisaks Slovakkiale Aserbaidžaan ja Šotimaa. Reedel mängib Eesti võõrustajatega ja laupäeval Šotimaaga. Alagrupist pääseb edasi veebruaris Poolas mängitavale finaalturniirile vaid alagrupi võitja.

Eesti meeskond mängib samal ajal valikturniiri Saksamaal. Nende esimene vastane on reedel alagrupi favoriit Saksamaa. Koondise treeneri Heiki Sorge sõnul ootab ta meeskonnalt eeskätt igas mängus võistluslikku mängu: «Võistluse tabelit vaadates on meil kolm ülesannet. Kõige raskem on mäng Saksamaaga ja eks see annab pildi, mida järgmistest kohtumistest loota võib. Soome alistamine on reaalsem ülesanne, aga nõuab kindlasti täielikku õnnestumist. Kolmas ehk miinimum eesmärk on alistada Malta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles