Eesti ujujad tõid EMilt veel kolm finaalikohta

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kregor Zirk.
Kregor Zirk. Foto: Tairo Lutter

Rumeenias jätkuvatel lühiraja ujumise EMil teenisid kolmandal võistluspäeval kolm Eesti ujujat finaalikoha.

Esimesena tagas EMi kolmandal võistluspäeval endale Eesti sportlastest koha finaalis Ralf Tribuntsov. 100 meetri seliliujumises kuulus Tribuntsov teise poolfinaali, kus tal õnnestus kaheksandal rajal saada kirja tulemus 50,64. Sellega oli ta enda poolfinaali kolmas ning kokkuvõttes viies. Poolfinaalis näitas väledaimat minekut 50 meetri distantsil Euroopa meistriks kroonitud Mawen Tomac (50,01).

Foto: Kuvatõmmis

Järgmiste Eesti sportlastena osalesid poolfinaalides eile EM-kulla võitnud Eneli Jefimova ja Maria Romanjuk. 200 meetri rinnuliujumises paigutati mõlemad Eesti koondislased esimesse poolfinaali.

Jefimova ei näidanud küll enda parimat minekut, ent oma poolfinaalis andis tulemus 2.21,44 kolmanda koha. Romanjuk püsis samuti kaua esimestega ühes tempos, ent lõpuks andis aeg 2.23,17 seitsmenda koha. Kokkuvõttes oli Jefimova lõpuks poolfinaalide kaheksas ehk pääses viimasena finaali, Romanjukile 15. koht. Poolfinaalides näitas ülivõimsat minekut hollandlanna Tes Schouten (2.16,98).

Foto: Kuvatõmmis

Viimasena oli võistlustules Kregor Zirk, kes osales 200 meetri liblikujumise poolfinaalis. Zirk läbis kaheksa basseinipikkust ajaga 1.53,35, mis andis esimeses poolfinaalis neljanda koha. Õnneks polnud teine poolfinaal nõnda kõrgetasemeline ja Zirk pääses seitsmenda kohaga homsesse finaali.

«Nagu ma ka enne EM-i ütlesin, siis keskpärase ujumisega peaksin finaali saama ja tänane aeg poolfinaalis on minu jaoks keskpärane. Mõistagi ma tagasi end ei hoidnud, sest võib see valusalt kätte maksta. Homses finaalis läheb Noe Ponti ilmselt Euroopa rekordit jahtima ja ta on mees teiselt planeedilt hetkel, aga kõikidel teistel on omad võimalused olemas,» lausus Zirk pressiteate vahendusel.

Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles