Dopingusaaga selja taha jätnud Heiki Nabi lõpetas aasta karikaga

Postimees Sport
Copy
Vasakult: Ivar Kotkas, EMLi asepresident Tanel Samuel, Heiki Nabi, Levi Earl.
Vasakult: Ivar Kotkas, EMLi asepresident Tanel Samuel, Heiki Nabi, Levi Earl. Foto: Jaanek Lips / Eesti Maadlusliit

Peaaegu kaheaastase pausi järel juunis võistlustulle naasnud Heiki Nabi valiti Eesti aasta parimaks maadlejaks.

Dopingukaristuse järel taas rajale tulnud sportlase hooaja parimaks tulemuseks jäi MMi 9. koht. 

Nabit treenivad Ivar Kotkas ja Levi Earl. Aasta naismaadleja täiskasvanutes ning U23 vanuseklassis on Viktoria Vesso, kelle auhinnakappi lisandus sel aastal U23 EMi pronks, lisaks täiskasvanute EMi 7. koht ning U23 MMi 5. koht. Vesso treener on Arvi Aavik. Aasta parim vabamaadleja on Erik Reinbok, kes sai MMil 23. koha. Reinboki treener on Aleksei Hapov, seisab pressiteates.

U23 vanuseklassi parimaks Kreeka-Rooma maadlejaks valiti veel juunioride hulgas maadlev Artur Jeremejev, kes jõudis U23 MMil pronksimatši, aga pidi leppima 5. kohaga. Jeremejev treenib Kristjan Pressi juhendamisel.

U20 parimaks Kreeka-Rooma maadlejaks valiti U20 EMi pronksimees Eerik Pank. Eerik Panga treenerid on Janar Sõber ja Ivar Kotkas. U20 vanuseklassi parimaks vabamaadlejaks valiti Janar Lips, kes jäi U20 EMil 15ndaks. Teda treenib Ahto Raska isa Jaanek Lips.

U17 vanuseklassi parimaks naismaadlejaks valiti Lisette Böttker, kes võitis selle vanuseklassi Euroopa meistrivõistlustel pronksmedali. Nagu aasta parimat naismaadlejat Vessot, treenib ka Böttker treener Arvi Aaviku käe all. U17 vanuseklassi parimaks Kreeka-Rooma maadlejaks valiti Renar Joonas, kes jõudis U17 EMil pronksimatšini. Renar Joonase treener on Kristjan Press. Selle vanuseklassi parimaks vabamaadlejaks valiti Nikolai Tarassov, kes saavutas U17 MMil 7. koha ning EMil 8. koha. Nikolai Tarassovit treenib tema isa Jevgeni Tarassov.

U15 vanuseklassi parimaks naismaadlejaks valiti õpilaste EMil pronksi võitnud Polina Timšina. Polina Timšina treener on Andrei Jevsejev. Selle vanuseklassi parimaks Kreeka-Rooma maadlejaks valiti EMil 5. koha saavutanud Raimond Prous, keda treenib Tanel Renter. Õpilaste vanuseklassi parimaks vabamaadlejaks valiti Platon Yastrebov, kes tuli EMil 19. kohale ja keda treenib Rain Aleksandrov.

Parimaks veteranmaadlejaks valiti Jaanek Lips, kes tuli teist aastat järjest veteranide maailmameistriks. Parimaks parasportlaseks valiti Janno Iljas, kes võitis kurtide maailmameistrivõistlustel kulla. Janno Iljas treenib Raivo Kiilstromi juhendamisel.

Aasta treeneriks valis Eesti Maadlusliit MK Aberg treeneri Tanel Renteri, aasta aktiivseimaks kohtuniks valiti Velja Andruse, kes sel aastal sai rahvusevahelise II taseme kategooria.

Eesti meistrivõistluste parimad klubid 2023. aastal on:

Kreeka-Rooma maadluses MK Nelson;

vabamaadluses MK Tulevik;

naistemaadluses Eesti Maaülikooli SK.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles