CORNER 1 «Vedamine on see, kui võimalus kohtub ettevalmistusega»: Sten Pentus karjäärist, võidusõidukunstist ja muusikast

Postimees Sport
Copy
Pentus Racing Academy
Pentus Racing Academy Foto: Pentus Racing Academy / stenpentus.com

Olgu see FIA tippsari, suvaline hobikardivõistlus, trummide taga tehtud stuudiojämm või tavaline lauajalgpalli- ja pokkerimäng, Sten Pentus on inimene, kes ei jäta kunagi midagi lauale. Kõik mängus või mitte midagi. Kontrastina on aga seda meeldivam, kui sõbralikult ja detailselt on ta valmis jagama senise elu ja karjääri jooksul kogutud õppetunde. Just selle mõnusas ja mahukas vestluses – mis võinuks olla rahulikult ka kaks korda pikem –, ka ette võtame.

Millisel pooljuhuslikul viisil algas 14-aastase Steni võidusõitja karjäär, mis viis ta kartide ja VW Polode pealt triumfideni kõrgetasemelises Renault 3.5 sarjas, kus ta võttis edukalt mõõtu ka tulevaste F1 sõitjate Daniel Ricciardo ja Jean-Eric Vergne'iga?

Mida õpetasid Stenile väljakutsed ja tagasilöögid nii Baltimaades kui ka Inglismaal sõites, ning mis elemendid pidi lõpuks kokku tulema, et suuremat edu saavutada? Kuidas hakkas Sten tegevsõitjana oma teadmisi Pentus Racing Academy raames edasi andma ning mis näpunäiteid ja tähelepanekuid on tal jagada nii ringrajal sõitmise kui ka selleks rajalt eemal ettevalmistumise kohta?

Need on vaid mõned teemad, mis põnevas vestluses ette võetakse. Saatest ei puudu ka Steni mõtted ja kirjeldused vormel 1 ja nii mõnegi vormel 1 sõitja kohta, kellega ta kokku puutunud. Corner 1-le omasel viisil lähevad teemad ka mootorispordist välja, sest jutuks tuleb ka Steni muusikalembus ning avalikuks saavad tema lemmikbänd ja trummar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles