MM-sari teeb rohelisest tulevikust sammu tagasi

Karl Mihkel Eller
Copy
Kuuekorne rallikrossi maailmameister rootslane Johan Kristoffersson MM-etapil Lõuna-Aafrikas.
Kuuekorne rallikrossi maailmameister rootslane Johan Kristoffersson MM-etapil Lõuna-Aafrikas. Foto: RODGER BOSCH/AFP/Scanpix

Rallikrossi MM-sari sai tänavu kõva tagasilöögi, kui tuleroaks langesid Lancia täiselektrilised RX1e-klassi autod ning pärast seda otsustati pikaks ajaks peatada elektriliste rallikrossiautodega sõitmine, seda eeskätt turvakaalutlustel. Nüüd teatati, et järgmisel hooajal jätkatakse sarjas elektriliste autodega, kuid nendega hakkavad mõõtu võtma ka sisepõlemismootoriga autod, mis kasutavaid säästvat kütust.

Rallikrossi MM-sarjas hakati vaid elektriautodega sõitma eelmisel aastal. Julge otsuse tagajärjel lahkusid sarjast sisuliselt kõik tehasemeeskonnad ning ka konkurents muutus hõredamaks. Sisepõlemismootorite naasmisega loodetakse sarja tuua põnevust ning kuna külg külje kõrval hakatakse võistlema elektriliste autodega, siis reklaamitakse ettevõtmist ka kui tehnoloogiate lahingut.

2024. aastal on MM-sarjas lubatud osaleda maksimaalselt 16 sõitjat, kusjuures kõik neist ei pea kaasa tegema täishooaega. Lisaks otsustati muuta võistlusformaati, mis tähendab, et ajast olulisem on võistlusel saadud tulemus ning see peaks tegema võistluse fännidele arusaadavamaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles