BLOGI Eestlased EMilt medalilisa ei teeninud, parim oli kuuendaks tulnud Zirk

Postimees Sport
Copy
Kregor Zirk.
Kregor Zirk. Foto: Michael Reaves/Getty Images/AFP/Scanpix

Rumeenias Otopenis jätkuvad ujumise lühiraja Euroopa meistrivõistlused ning reede õhtupoolikul toimunud finaalides osales kolm eestlast. Neist kõige paremini esines Kregor Zirk, kes sai 200 m liblikujumise finaalis kuuenda koha. Eneli Jefimova oli 200 m rinnuliujumise finaalis seitsmes ja Ralf Tribuntsov 100 m seliliujumise üheksas. Postimees vahendas EMi õhtust programmi otseblogis.

Enne võistlust:

Eestlaste jaoks esimene oluline finaal algab kl 18.13, kui toimub 100 m seliliujumise otsustav võistlus. Ralf Tribuntsov sai poolfinaalis kirja aja 50,64, oli oma poolfinaalis kolmas ja kokkuvõttes viies. Poolfinaalis näitas väledaimat minekut 50 meetri distantsil Euroopa meistriks kroonitud Mawen Tomac (50,01).

Kl 19.02 algab naiste 200 m rinnuliujumise finaal, kus asub starti ka Eneli Jefimova, kes võitis kolmapäeval Eestile ajaloolise EM-kulla. Jefimova ei näidanud poolfinaalis küll enda parimat minekut, ent oma ujumises andis tulemus 2.21,44 kolmanda koha. Kokkuvõttes oli Jefimova poolfinaalide kaheksas ehk pääses viimasena finaali. Poolfinaalides näitas ülivõimsat minekut hollandlanna Tes Schouten (2.16,98).

Viimase eestlasena teeb täna finaalis oma etteaste Kregor Zirk, kes osaleb kl 19.09 200 meetri liblikujumises. Poolfianali Zirk läbis kaheksa basseinipikkust ajaga 1.53,35, mis andis neljanda koha. Õnneks polnud teine poolfinaal nõnda kõrgetasemeline ja Zirk pääses seitsmenda kohaga finaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles